HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D Systems részt vesz a műhold-gyártásban

ferenck 2022.07.28. 08:00

A 3D Systems újra együttműködik a dél-ausztráliai Adelaide-székhelyű Fleet Space Technologies űrtechnológiai vállalattal. Antennákat nyomtatnak az Alpha műholdakhoz.

Az ausztrál cég egyedi terve és a 3D Systems szakértelme együtt tette lehetővé a teljes additívgyártás-alapú megoldást, amelybe a folyamat kidolgozása és a DMP Flex 50-en történő hídgyártás is beletartozik. A tervtől így tudtak három hét alatt eljutni a kisszériás gyártásig.

3dnyomtatas_fleetspace.jpg

A printert jelenleg a Fleet Space Technologies Adelaide-i irodájában üzemelik be, és így lehetővé válik az antennák háton belüli gyártása. A csoportba rendezett, és együtt tevékenykedő Alpha műholdak mindegyikéhez készítenek antennákat.

A műholdak az ausztrál vállalat – minimális környezeti hatással járó – bányászati kezdeményezésének részei. Mérnökeik a méret-, tömeg – és teljesítmény-elvárásoknak megfelelően dolgozták ki az antennákat, és közben az utómunkálatok minimalizálására is ügyeltek. Tisztában voltak vele, hogy a komplex geometria csak 3D nyomtatással valósítható meg.

A 3D Systems szakértői csapata munkafolyamatokat dolgozott ki, hogy az antennát kinyomtathassák DMP Flex 50 rendszerükön. Két különböző anyagot (LaserForm AlSi10Mg-t és Al6061-RAM2-t) használtak.

A printer alacsony oxigénkörnyezetet fenntartó, egyedi vákuumkamra-architektúrája kritikusnak bizonyult. Az argongáz-fogyasztás drasztikusan csökkent, és az architektúra jó felületminőséget is biztosított, ügyelve a részletekre, minimalizálva a jelveszteséget.

A printerhez tartozó 3DXpert szoftver a tervezéstől az utómunkálatokig a 3D nyomtatófolyamat összes lépését támogatja, így a modellből gyorsan és gördülékenyen, ráadásul viszonylag olcsón készülhet nyomat.

Azzal, hogy a Space Fleet Technologies házon belül is rendelkezik DMP Flex 50-nel, bármikor printelhetnek korábban elérhetetlen szerkezeti komponenseket.

Az együttműködéssel mindkét partner elégedett.        

Címkék: műhold antenna 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2717891061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása