HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott drónok ügyelhetik amerikai repterek biztonságát

ferenck 2017.01.11. 08:30

A madarak az egyik legnagyobb akadálya repülőgépek problémamentes indulásának. Ugyan ők inspirálták a légi közlekedést, viszont komoly gondokat is okozhatnak.

A holland Clear Flight Solutions szárnyait csapkodó, repülő Robird drónja lehet a megoldás. A nyomtatott szerkezet úgy mozog a légtérben, mint egy félelmetes ragadozómadár. Ha reptereken ténykedik, elriaszthatja a valódi madarakat, és így baleseteket előzhet meg. Ez volt a fejlesztés célja.

robird0.jpg

A drónokat a német Weeze Repülőtéren tesztelték tavaly, februártól pedig munkába is állnak ugyanott. A Clear Flight bizakodott, hogy az amszterdami Schipholon is megtehetik, de a németnél szigorúbb holland szabályozás miatt nem volt lehetőség rá. Most viszont úgy tűnik, hogy a robotragadozót az Egyesült Államokban, a katonai és a polgári repülésben egyaránt kipróbálják.

Drónok, főként szakszerűtlenül használt, engedélyekkel nem rendelkező masinák persze madaraknál is nagyobb szerencsétlenséget okozhatnak. A Clear Flight igyekszik mindenkit megnyugtatni: gépeiket csak saját személyzete vagy minden szükséges jogosítvánnyal rendelkező operátor működtetheti. Eleve szolgáltatásként, profi pilótákkal együtt kínálják őket, és nem a terméket, azaz magukat a drónokat adják el. Nem kifejezetten olcsó, egy teljes nap 1000 és 1500 dollár közötti összeg. Ezzel együtt költséghatékonyabbnak tartják az alternatív megoldásoknál. Túl sok karbantartásra sincs szükség, és a drónok évekig bírják.

robird.jpg

Hamarosan automatarendszert fejlesztenek hozzájuk, kevesebb kézi vezérlésre lesz szükség, idővel pedig egyáltalán nem kell majd hozzájuk humán operátor, és persze az árak is csökkennek.

Címkék: biztonság repülőgép drónok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1512115595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása