HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az ideális webkamera

ferenck 2016.01.08. 08:30

Az iparági konvenciók felrúgásáról és meglepő újításairól ismert játékhardver és szoftverspecialista Razer tegnap mutatta be Stargazer desktop webkameráját. A pontos 3D szkennnelésre is használható eszköz eddig nem látott másodpercenkénti 60 képkocka (60 fps) sebességével a világ leggyorsabb webkamerája.

Az Intel RealSense SR300 kamerájával működő Stargazert elsősorban játékosoknak és live streamelőknek fejlesztették. A felhasználó választhat a 60 fps melletti 720 és a 30 fps melletti 1080 kép között. A webkamera hangtechnikája sem hagy kívánnivalókat maga után: a beágyazott kettős mikrofon megszünteti a zajt; méltó a videominőséghez.

stargazer.jpg

A Stargazer a 3D szkennelés mellett az ahhoz kapcsolódó dinamikus háttérfelismerésre is képes. A háttér eltüntetésével a felhasználó kiélvezheti a „green screen” előnyeit. Az előtér és a háttér megkülönböztetése teszi lehetővé, hogy a kamera 3D szkennerként is működik. Gamerek például közvetlenül a kedvenc játékukba szkennelhetik az arcukat, a szkenek pedig 3D nyomtatásra alkalmas .stl formátummá konvertálhatók.

stargazer0.jpg

Mindezek mellett Stargazer arc- és gesztusfelismerő rendszere is fejlett.

stargazer1.jpg

A webkamera-technológiában a felbontás minősége mellett évek óta nem történt semmilyen valódi innováció. Pedig exponenciálisan nő a streamelő és videokonferenciázó felhasználók száma – és természetesen az igényeik is. A Razer 2016 második negyedévétől 199,99 dollárért, illetve 239,99 euróért megvásárolható terméke ezeket igyekszik kielégíteni.

Címkék: webkamera Intel 3D szkenner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr518248520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása