HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szkenneld le a világot!

ferenck 2022.05.03. 08:00

A 2014-ben indult Scan the World (Szkenneld le a világot!) közösségi projekt mindenki számára elérhetővé akarja tenni a nyomtatható műalkotásokat. A Google Arts & Culture platformján üzemelő projekt széleskörű hozzáférést biztosít a művészetekhez.

A Scan the World nemrég szerződést kötött az Artec 3D szkenner- és szoftvergyártóval (amelynek a termékeit Magyarországon a FreeDee forgalmazza). Az ok teljesen egyértelmű: az Artec Eva kéziszkennerrel könnyebb és gyorsabb az emberiség kulturális örökségét képező szobrok, festmények és más művészi munkák leszkennelése.

3dnyomtatas_scantheworld.jpg

A műalkotásokhoz való hozzáférés sajnos egyáltalán nem evidens, nem adott mindenki számára. A 3D technológiák, a művek digitalizálása viszont sokat segíthetnek, és mivel a kultúrának ma már tényleg nincsenek határai, elvileg online bárki számára elérhetőnek kellene lenniük, teljesen függetlenül attól, hogy pont hol tartózkodunk.

A pandémia alatt ez különösen fontos volt, mert a múzeumok jó része bezárt, és az utazás is jóval problémásabb volt, mint előtte. Az utóbbi két évben fel is ment a projekt ázsiója, sokakban ők tudatosították a 3D szkennelés és a nyílt (forrású) digitális gyűjtemények jelentőségét.

Az együttműködést a Hamburgi Művészeti Múzeummal kezdik. A partnerséggel a Scan the World komoly lépést tesz előre, jelentősen bővülnek a lehetőségei, amelyben nemcsak a szkennerek, hanem a nagyon élethű színeket és finom részletek megjelenítését garantáló Artec Studio 16 is rengeteget segít majd. Mindkét fél elégedett.

„A Scan the World erős közössége, történetmesélő készsége, tárgyarchívuma az Artec 3D iparágvezető hardverével összekombinálva, azt eredményezi, hogy nagyon jó idők jönnek műalkotások magas szakmai minőségű szkennelésében” – jelentette ki Jonathan Beck, a Scan the World alapító-igazgatója.

Az Artec vezetősége szintén elégedett.

Címkék: művészet 3D szkenner FreeDee 3D szkennelés Artec

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4717817525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása