HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Guinness-rekordok: az első nyomtatott villa és a legmagasabb nyomtatott lakóház

ferenck 2015.01.20. 08:30

A designnal, dekorációval és építészettel foglalkozó kínai cég, a WinSun bejelentette, hogy Sanghajban elkészült a világ legmagasabb – ötemeletes – nyomtatott lakóházával, valamint az első nyomtatott villával. Az ezer négyzetméteres villa külső és belső díszítését szintén 3D nyomtatótechnológiával kivitelezték. A cég 98 építőanyagokkal kapcsolatos szabadalmat jegyez Kínában; építőipari kísérletei tették lehetővé, hogy innovatív szerepet játszhasson a 3D printing világában is.

winsun1.jpg

Nem ez az első eset, hogy a WinSunra felfigyelt a nagyvilág: 2014 márciusában szenzációszámba ment, hogy (szintén Sanghajban) tíz házat nyomtattak. A 4800 dolláros, 200 négyzetméteres házakat betonból printelték, gigantikus méretű gépet használtak hozzájuk.

winsun2.JPG

Ma Yi He, a vállalat ügyvezető igazgatója elmondta: egyedi technikájuk a siker titka. Újrahasznosított építkezési és ipari hulladékot, valamint salak kombinációját használnak nyomtatóanyagnak. A környezetbarát megoldást természetesen szintén szabadalmaztatták.

Címkék: épületnyomtatás Kína nyomtatóanyagok

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr147089239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

janoszeged 2015.01.20. 12:55:42

Szeretnénk látni az építési folyamatról készített videót is!

I am an Android · http://androiddownloadsforfree.blogspot.com 2015.01.20. 17:16:33

Tudtátok hogy a 3D printing mar vagy 10 éve létezett, egy magáncég csinálta vagyis fejlesztette ki, csak drága állambácsi/katonaság kicsit közbelépett hogy nehogy valakinek olyan tecnhikája legyen ami nekik nincs(nem kamu, egyetemi oktató mondta)
süti beállítások módosítása