HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott házak Sanghajban

ferenck 2014.04.02. 08:30

Behrokh Khoshnevis, a Kaliforniai Egyetem tanára 2011-ben többszintes, alapoktól a tetőig nyomtatott házakról beszélt. Időintervallumot nem jelölt meg, csak annyit mondott, hogy hamarosan.

Tényleg hamar valóra vált Khoshnevis látomása. A napokban jelentették be: gigantikus, 15x10x6,6 méteres 3D printerrel tíz 200 négyzetméteres házat nyomtattak Sanghajban. Épületenként néhány óra leforgása alatt készültek el, a gép alulról felfelé, rétegről rétegre haladva dolgozott. Egy-egy ház költsége 4800 dollár.

haz1.jpg

Az építkezést és a printer, valamint az anyagok fejlesztését helyi cég, a 77 építőanyag-szabadalmat (üvegrostokkal megerősített gipsz, cement stb.) jegyző WinSun kivitelezte. Előállításukhoz újrahasznosított építkezési és ipari hulladékot, valamint salakot használtak. Száz 3D nyomtatásra specializálódó újrahasznosító üzem létrehozását tervezik, minden 300 kilométerre jutna egy. Az új technológiával felére csökkenhetnek az építési költségek.

haz2.jpg

A számítógépes tervezésnél és modellezésnél értelemszerűen figyelembe vették a szigetelések, ablakok, víz- és elektromos vezetékek stb. elhelyezését, amelyek így könnyen beszerelhetők később.

Címkék: építészet épületnyomtatás Kína

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr85889467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terminátor666 2014.05.31. 21:49:04

Magyarországon mikor lesz ilyen??????????
süti beállítások módosítása