HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Koncert nyomtatott hangszerekkel

ferenck 2014.09.25. 08:30

A dél-svédországi Lund Egyetem diákjai 3D nyomtatott hangszerekkel adtak élő koncertet. A zenekar két gitárosból, egy dobosból és egy billentyűsből állt. Nemcsak a gitárt, hanem a többit is printelték.

Az ötlet és a kivitelezés az egyetemen tanító – új-zélandi munkáiról ismert – Olaf Diegel nevéhez fűződik. A formatervező mérnök az 1990-es évek óta érdeklődik a 3D nyomtatás iránt, hangszerek printelésével viszont csak három éve foglalkozik. A Ladybug billentyűs instrumentumot és az Atomdobokat tavaly mutatta be Frankfurtban, az EuroMold designvásáron játszott is rajtuk. Úgy érzi, a technológia ma már nemcsak gyors prototípusokról szól, egyre több a mindennapokban hasznosítható alkalmazási lehetőség. Munkáival pont ezekre akarja felhívni a figyelmet.

lund1.jpg

„3D nyomtatással olyan komplex formákat tudok alkotni, amelyekre másként nem lennék képes. Nagyon pontosan méretezhetők vele a hangszerek, ami azért fontos, mert a zenészek személyre szóló darabokat akarnak” – nyilatkozta Diegel.

lund2.jpg

A zenészeket egyrészt kreatív, másrészt konzervatív személyeknek tartja. Első reakciójuk az idegenkedés volt, gyanakodtak, nem tetszettek nekik a műanyag gitárok. Viszont miután játszottak rajtuk, teljesen ledöbbentek, hogy milyen jó a hang, hogy úgy szólt, mintha jó minőségű elektromos gitár lenne a kezükben.

A nyomtatást a 3D Systems kivitelezte, szelektív lézeres szinterezéssel.

Címkék: zene hangszer 3D Systems szelektív lézeres szinterezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr76728007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása