HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Biden egyik legújabb intézkedése a 3D nyomtatott fegyvereket célozza

FreeDee 2024.10.22. 08:00

Joseph Biden amerikai elnök új rendeletet ír alá a lőfegyverekkel való fenyegetések, például a 3D nyomtatott fegyverek és géppuska-átalakító eszközök (MCD-k) kezelésére. A Fehér Ház szeptember 26-án, csütörtökön jelentette be a rendeletet, a fegyveres erőszak országos csökkentésére irányuló folyamatos erőfeszítéseinek részeként.

joe-biden-gun-safety-event.webp

A lépés a kormányzat szélesebb körű erőfeszítéseire épít a fegyveres erőszak csökkentésének terén. Az elmúlt években a bűnüldöző szervek jelentős növekedést tapasztaltak a 3D nyomtatott lőfegyverek használata terén. Ezeket a fegyvereket otthon is elő lehet állítani online elérhető CAD-fájlokból, ami aggályokat vet fel hozzáférhetőségükkel és bűnözői tevékenységekben való felhasználásukkal kapcsolatban.

Egy másik jelentős probléma az MCD-k egyre növekvő megjelenése. Ezek olyan kis alkatrészek, amelyek a félautomata lőfegyvereket teljesen automata fegyverekké alakítják, amelyek így másodpercek alatt több tucat lövést képesek leadni. Annak ellenére, hogy illegálisak, ezek az eszközök olcsón előállíthatók és könnyen telepíthetők. Az MCD-ket akár otthon is ki lehet nyomtatni 3D-ben, ami rendkívül hozzáférhetővé teszi őket. Az adminisztráció legújabb rendelete a fegyveres erőszak leküzdésére irányuló nagyobb stratégia részeként igyekszik szigorítani ezeknek a terjedésben lévő alkatrészeknek az ellenőrzését.

mcdk-untitled45t6e.jpg

A rendelet új szövetségi munkacsoportot hoz létre, amelyet kifejezetten a 3D nyomtatott fegyverek és MCD-k jelentette veszélyek leküzdésére állítanak fel. A Fehér Házkiadott jelentése szerint az elmúlt öt évben 570%-kal nőtt az MCD-k megjelenése a tetthelyeken. Figyelemre méltó példa történt néhány nappal Biden bejelentése előtt Alabamában, ahol egy tömeges lövöldözés négy emberéletet követelt. A rendőrség úgy véli, hogy a használt fegyvert az egyik ilyen eszközzel módosították. Bár a gépfegyverré alakító eszközök régóta illegálisak, a 3D nyomtatás megjelenése hozzáférhetőbbé tette őket, felerősítve a fenyegetésüket.

Válaszul az újonnan létrehozott munkacsoport felméri a kormány azon képességét, hogy felderítse, elfogja és lefoglalja ezeket az illegális fegyvereket. Arra utasítják a munkacsoportot, hogy 90 napon belül tegyen jelentést az ilyen fenyegetések elleni küzdelemre vonatkozó ajánlásokkal, beleértve azt is, hogy szükség van-e további finanszírozásra vagy a Kongresszus felhatalmazására.

Ez a munkacsoport az alkohol-, dohány-, lőfegyver- és robbanóanyag hivatal (ATF) újonnan kialakuló fenyegetésekkel foglalkozó központjának munkájára épít. A központot azért hozták létre, hogy nyomon kövesse a tiltott lőfegyverpiacok fejleményeit és nyomon kövesse az olyan új technológiák alkalmazását, mint amilyen a 3D nyomtatás is. A központ kulcsfontosságú volt az online értékesítés megszakításában és az illegális lőfegyverek felkutatásában, de a rendelet célja, hogy ezeket az erőfeszítéseket több erőforrással és ügynökségek közötti együttműködéssel bővítse.

1629821832361-img9772.webp

Felismerve ezt a növekvő veszélyt, az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma és az ATF is elindította az ANTI-MCD munkacsoportot, hogy megállítsák az MCD-k illegális gyártását és értékesítését. Ez a munkacsoport felkutatja az online eladókat és oktatja a 3D nyomtató közösséget, hogy megakadályozzák az MCD-k nyomtatását.

A lőfegyvertechnológiára való összpontosítás mellett a rendelet az iskolai biztonságot célozza. A Biden-adminisztráció azon dolgozik, hogy olyan, lövöldözés esetén követendő gyakorlatokat alakítson ki, amelyek nem traumatizálják a diákokat. Jelenleg sok iskola elővigyázatosságból tart ilyen gyakorlatokat, de egyre nagyobb aggodalomra ad okot, hogy talán több kárt okoznak, mint használnak, különösen a kisgyermekek számára.

A rendelet arra utasítja a szövetségi ügynökségeket, hogy dolgozzanak ki új irányelveket a K-12 iskolák, főiskolák és egyetemek számára e gyakorlatok elkészítéséhez és értékeléséhez. A cél az, hogy a gyakorlatok a különböző életkoroknak megfelelőek legyenek, hatékonyan készítsék fel a tanulókat és ne okozzanak felesleges szorongást. Az útmutatást várhatóan 110 napon belül teszik közzé.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1618703158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása