HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatószoftverek segítik az űrkutatást

ferenck 2024.07.31. 08:00

Ötvenöt év telt el az ember Holdra lépése óta, és mérnöki szempontból, az űrmissziók változatlanul hatalmas erőfeszítések. A kutatás számos kihívása csúcstechnológiáknak, köztük jelentős mértékben a 3D nyomtatásnak köszönhetően viszont már a múlté.

A missziók vagy a Nemzetközi Űrállomás elképzelhetetlen a technológia nélkül, 3DP-vel foglalkozó vállalatok vagy az Oqton 3DXpert szoftver például holdküldetések megkerülhetetlen részei.

3dnyomtatas_urkutatas_szoftverek.jpg

Az Agile Space Industries űrben történő meghajtás-megoldásokat szolgáltat: toló- és rakéta-hajtóműveket gyártanak. Tervezéstől 3DP-szolgáltatásokon keresztül a szubtraktív gyártásig, tesztelési lehetőségekig szinte mindent kínálnak.

3DP és meghajtó-rendszerek ideális kombó. Dustin Crouse, az Agile Space Industries főmérnöke szerint a technológiával végtelenek lettek a tervezési lehetőségek, a toló-hajtóművek tömege drasztikusan csökkenthető, tervek gyorsan iterálhatók új tervekké.

Az Astrobotic és az ispace űrkutató vállalatok az Agile Space Industries megoldásaira alapozva fejlesztenek rekordidő alatt küldetéskritikus alkatrészeket. Ami korábban évekig tartott, az most hetekig: ennyi idő telik el a tervezéstől a gyártásig, összeszerelésig, tesztelésig.

A 3DXpert nélkül elképzelhetetlen ez a hatékonyság. A szoftver adja meg a teljes folyamatvezérlés és kontroll lehetőségét az Agile Space Industries-nak. A konzisztens gyártás miatt mérnökök nem nyúlnak a paraméterekhez, és korlátozzák a toló-hajtómű gyártás közbeni megváltoztatását. Gyártómérnökök ugyan változatlanul áthelyezhetnek, törölhetnek alkatrészeket, frissíthetik a sorozatszámokat, de számos funkció eleve meghatározott, hogy ne legyenek véletlen változtatások.

A munkát leegyszerűsíti, hogy a szoftver használatával 3D modellek stl-fájllá alakítás nélkül szeletelhetők. A konverzió gyakran okoz fejtörést, így viszont elkerülhetők azok. A szeletelési idő és a hardverkövetelmény csökkenése szintén a 3DXpertnek köszönhető.

Címkék: szoftver űrkutatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1018452193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása