HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás-adatkészletet tett ingyen elérhetővé az USA egyik nagy állami laboratóriuma

ferenck 2024.07.30. 08:00

Az Egyesült Államok Energetikai Minisztériumához tartozó Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) nyilvánosan közzétette additív gyártásra vonatkozó új adatkészletét. Segítségével ipari szereplők és kutatók kiértékelhetik nyomataik minőségét, javíthatnak rajtuk.

Az adatkészlet nagysága jelentősen hozzájárulhat a minőségellenőrzéshez. Az ellenőrzéshez kizárólag a nyomtatási folyamat közben gyűjtött információkat használják, elkerülve a költséges és időigényes utómunkálat-elemzéseket.

3dnyomtatas_ornl.jpg

Az ORNL Gyártásbemutató Üzemében (MDF) bő egy évtizede rutinszerűen gyűjtik az adatokat. A korai kutatófázis és a nyomatok átfogó elemzéseivel hatalmas információmennyiség gyűjt össze az additív gyártásról, printek minőségéről és teljesítményéről.

Az új anyagokkal, gépekkel és vezérlőkkel, az ORNL a 3D nyomtatás határait feszegető tapasztalatra tett szert, egyben a labor egyedülálló lehetőséghez jutott átfogó adatkészletek fejlesztésére, megosztására. Jó hír, hogy a legújabb immár ingyen is elérhető egy online platformon.

A hagyományos gyártóipar több évszázados minőségellenőrzési tapasztalattal rendelkezik, profitál belőle. Az additív gyártás sokkal újabb, jellemzően drága kiértékelési technikákat használ a minőségellenőrzéshez. Ezek destruktív mechanikai teszttel és nem-destruktív röntgenes számítási tomográfiával elemeznek. Csakhogy a technikák korlátozottak, például nehezen alkalmazhatók nagyméretű nyomatokra.

Itt jön képbe az ORNI új adatkészlete: gépitanulás-modellek taníthatók rajta, hogy javuljon minden egyes print minőségellenőrzése. Abszolút megbízható, a felhasználó bármit megtud belőle a nyomatról. Nyomtatás közbeni mérésekkel előrejelezhető a printelt darab minősége, teljesítménye – ez a 230 gigabájtnyi adatkészlet rendeltetése.

Az adatsor öt különböző geometriai alakú tárgykészlet tervezését, nyomtatását és tesztelését fedi le. Mindegyiket lézeres porágy-technikával dolgozó rendszer készítette. A felhasználók a gép állapotát érzékelő adatokhoz, lézeres szkennelési folyamatokhoz, harmincezer porágyas képhez és a print szakítószilárdságát mérő 6300 teszthez férnek hozzá.

Az ORNI negyedik és legátfogóbb 3DP adatkészletét három másik nyilvános előzte meg. Azok más technikákra összpontosítottak.

Címkék: ipar minőségbiztosítás adatkészlet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3818452189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása