HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fenntartható elektromosáram-termelés, nyomtatott alkatrészekkel

ferenck 2024.06.25. 08:00

A texasi Austin-székhelyű Hyliion Holdings tiszta, rugalmas és megfizethető elektromos áram termelésével foglalkozik. Elsődlegesen, változatos forrásokat felhasználva, elosztott áramgenerátorokra összpontosít. Az állandóan változó energiagazdaságban „jövőbiztos” megoldásokban gondolkoznak.

Austinban nemrég kezdték meg a KARNO generátor alkatrészeinek 3D nyomtatását, eddigi munkájuk sikeres. Az eredmény elősegíti a méretezési kapacitások bővítését, és a generátorokat még ebben az évben igyekeznek leszállítani az ügyfeleknek.

3dnyomtatas_elektromossag.jpg

A cég kutatásfejlesztési központja az Ohio szövetségi állambeli Milfordban található. Jelenleg több mint egy tucat 3D printerrel rendelkeznek, és elmondták: additívgyártás-technológiájukat, kapacitásukat egyértelműen növelni akarják a következő években. Legújabban a korábbi GE Additive, ma már Colibrium Additive gyorsaságban és hatékonyságban egyaránt remekül teljesítő M Line nyomtatóival bővítették gépparkjukat.

„Mivel felgyorsítanánk első KARNO egységeink leszállítását, az additív gyártás austini bevezetésével jelentős mértékben növeljük gyártókapacitásainkat. Komplex alkatrészeket állíthatunk elő, miközben gazdaságosan méretezhető a generátor gyártása” – jelentette ki Thomas Healy alapító-vezérigazgató.

Fejlett 3D nyomtatási folyamatokkal nő a pontosság, az innováció. A technika nagyobb tervezői szabadságot, rugalmasságot, robusztusságot biztosít, és kevesebb anyag vész kárba. A vállalat szerint ezzel új mércét állítanak fel az energiatermeléshez szükséges nagyteljesítményű alkatrészek gyártásában.

Első körben alumínium hűtőalkatrészeket printeltek. Ezek hivatottak eltávolítani a generátorban lineáris elektromos gép által termelt hőt. A következő hónapokban további alkatrészek 3D nyomtatása várható.

Az első KARNO generátorok telepítésével további értékes „valóvilág” adatok és visszajelzések várhatók, amelyekkel finomíthatnak a technológián, áramvonalasíthatják a rendszert, és persze megszilárdíthatják a Hyliion úttörő pozícióját az energiatermelésben.   

Címkék: ipar elektromosság környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5518430051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása