HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gyors gyárthatósági elemzés nyomatokhoz

ferenck 2023.02.22. 08:00

A digitálisgyártás-szolgáltatásokat nyújtó Protolabs nyomatok gyors elemzéséhez bevezette a „Tervezés a gyárthatóság érdekében” (Design for Manufacturability, DFM) megoldást. A Minnesota állambeli vállalat szerint a DFM nyugalmat hozhat a gyártóknak.

Fontos lépésnek tartják, mert a folyamat megkezdése előtt további bizonyosságot jelent egy-egy nyomat gyárthatóságáról, hogy jó, ideális-e, vagy esetleg nem alkalmas rá. Az elemzés online, néhány másodperc leforgása alatt történik.

3dnyomtatas_dfm.jpg

A Protolabs vezetősége elmondta, hogy a DFM megkönnyíti alkalmazásmérnökeik munkáját: kevesebb projektben kell közvetlenül részt venniük, és több, még gyorsabb szolgáltatásokat igénylő ügyféllel léphetnek kapcsolatba.

„Az additív gyártás a mérnököknek korábban komoly nehézségeket okozó összetett tárgyak előállítására lehetőséget adó, zseniális technológia” nyilatkozta Andrea Landoni, a Protolabs 3DP termékmenedzsere.

Több projektnek viszont technikai segítségre van szüksége a munka – nyomtatás – közben felmerülő komplex problémák kezeléséhez. Ezekben az esetekben az alkalmazásmérnökök még mindig elérhetők, hogy megoldást keressenek, és felgyorsítsák a munkafolyamatokat.

A DFM-mel a legtöbb általános probléma esetén nincs időveszteség, és elkerülhető, hogy mérnökök rábólintanak valamire, aztán órákkal később mégis találnak hibát. A felhasználóknak így is, a problémák zömének megoldása ellenére, bármikor szüksége lehet segítségre.

A 3DP közismert rugalmassága ellenére, a felhasználónak ismernie kell a technológia korlátait is. A DFM elemzés pont ebben segít másodpercek alatt – a felmerülő kritikus és nem kritikus problémákra egyaránt figyelmeztet: egyes komponensek túl nagyok a gyártáshoz, vagy a méretek ugyan a küszöbérték alatt vannak még, de csak annyival, hogy később bármi lehet, és a nyomat esetleg nem lesz tökéletes, minősége elmarad a várakozástól.

A gyorsaság fontos szempont, de csak akkor, ha kiváló minőséggel társul. Az azonnali DFM elemzéssel minden korábbinál többet megtudhatunk a várható minőségről, biztosabbak lehetünk a gyártás végeredményében.

Címkék: ipar minőségbiztosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2518054376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása