HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kulcsszereplőkből álló bizottság fog kiadni additívgyártás-tanúsítványokat

ferenck 2024.08.07. 08:00

Az ASTM Nemzetközi Additív Gyártás Kiválósági Központ kizárólag a terület végfelhasználói közé tartozó több iparági hivatalosan elindította az AM CoE Additív Gyártás Hitelesítő Bizottságot (ASTM AMCC).

Az ASTM AMCC rendeltetése több szektor főszereplőinek összehozása, együttműködés az additív gyártás ellátási láncait minősítő ellenőrzési kritériumok kidolgozásában. A fejlesztések hivatalosan publikált nemzetközi szabványokon és legjobb ipari gyakorlatokon fognak alapulni.

3dnyomtatas_tanusitvany.jpg

A bizottság tagjai a légjármű- a védelmi ipart, a közlekedést és az egészségügyet képviselik, több mint egy éve dolgoznak együtt. Nagyon várják, hogy a gépjármű-ipar szereplői is hallassák hangjukat. Az audit feltételeit tartalmazó anyag első változata hamarosan elkészül.

Az AMCC munkájával áttekinthetőbbek lesznek a beszállítók lehetőségei, kiváló platformként funkcionálhat végfelhasználók számára, mert közösen kezelhetik a 3D nyomtatás gyakori minősítési kihívásait.

A szervezet több szektor legjobb minősítési és hitelesítési gyakorlatát bevezetve, dolgozta ki az e területek szükségleteire reagáló kritériumokat. Kidolgozásuk részletes, erőforrás-igényes folyamat, a belőlük származó érték viszont a teljes 3DP-ágazat számára komoly előnyökkel jár – hangsúlyozták többen.

Az AMCC a kritériumok kidolgozása mellett bevezetésükért és frissítésükért, valamint a hitelesítési program menedzseléséért egyaránt felelős. A szabványosított hitelesítéssel a szolgáltatók áramvonalasíthatják iparági törekvéseiket, hozzájárulnak az additív gyártás jelenleginél robusztusabb ellátási láncának kialakulásáért.

Az AMCC továbbra is átfogó ellenőrzőlistákat készít az additív gyártószektornak. Az iparág vezetőit egyesítve, tesznek összehangolt erőfeszítéseket a terület további fejlődéséért, robusztus és megbízható ellátási láncok biztosításáért.

Címkék: szabvány ipar minőségbiztosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8918456557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása