HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás pozitív környezeti hatása

ferenck 2023.07.24. 08:00

Gyártócégeknek egyre gyakrabban kell megküzdeniük az ellátási lánc kihívásaival, egyre többen alkalmaznak fenntartható termelési megközelítéseket, például újrahasznosított anyagokat, csökkentett energiafogyasztást stb.

Az ipari additív gyártás egyik meghatározó képviselője, az Essentium független felmérést készíttetett, amelyből kiderül a 3D nyomtatótechnológia pozitív hatása a széndioxid-kibocsátásra, annak csökkenésére. A megkérdezett gyártók 94 százaléka aktívan dolgozik a környezeti lábnyom mérséklésen, 53 százalékuk pedig elmondta, hogy alaposan átgondolt stratégia tervük van a fenntartható ipari tevékenységre.

3dnyomtatas_fenntarthatosag_3.jpg

A széndioxid-kibocsátással kapcsolatos terveket alkalmazó gyártók 86 százaléka kiemelte a 3D nyomtatás pozitív hatását. Több előnyét sorolták fel: kevesebb a hulladék (40 százalékuk szerint ez a legfontosabb), lerövidíti az ellátási láncokat (36 százalék), megakadályozza vagy minimalizálja a túltermelést (33 százalék), az alkatrész-szállítással kisebb a környezetszennyezés (31 százalék), összességében csökken a széndioxid-kibocsátás (30 százalék), leegyszerűsíti a logisztikai követelményeket (28 százalék), optimalizálja a tárolás környezeti hatásait (27 százalék).

Szinte az összes megkérdezett (98 százalék) szerint a 3DP környezetbarát kezdeményezéseik központi eleme. Kiemelték a technológia jelentőségét a zöldebb jövő megvalósulásában.

Az Essentium elégedett a kutatási eredményekkel. Ügyfeleikkel és partnereikkel a gyártóipar megváltoztatásán, a hulladékmennyiséget és az energiafogyasztást csökkentő termelési módszereken, a szállítás közbeni károsanyag-kibocsátás megszüntetésén dolgoznak – hangsúlyozza a cégvezetőség.

A 3D nyomtatás valóban segíthet az elképzelések megvalósításában. Sokkal nagyobb, aktívabb szerepe lesz a fenntartható fejlődésben, mint a hozzá képest nagyságendekkel több szennyezést okozó hagyományos gyártótechnológiáknak.

Címkék: környezetvédelem ipar környezetbarát technológiák környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9318175313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása