HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a londoni virágkiállításon

ferenck 2024.06.07. 08:00

Május 21. és 25. között került sor az éves londoni virág-bemutatóra Chelsea-ben (Chelsea Flower Show 2024). A rendezvényen az épületnyomtatásban világhírűvé vált printergyártó, a WASP is részt vett, Giulio Giorgi tájtervező-kertész tematikus kerámiakert (A Világ Gyermekrák ápolókertje) építésére használta a rendszert. A Giving Back projekt által finanszírozott munkálatokon a World Child Cancer UK jótékonysági szervezet is jelen volt.

A nyomtatáshoz kerámiát használtak, a kert elnyerte a Környezeti Innováció Díjat. A betonszerkezeteket a körkörösen elrendezett, megemelt cserépsorokat alátámasztó printelt agyagtömbökkel helyettesítették. A kert többi részét szintén alacsony széndioxid-kibocsátású anyagokból, elektromos szerszámok nélkül alakították ki.

3dnyomtatas_chelsea.jpg

Nem volt könnyű dolguk, a végeredmény viszont szépen szemlélteti a régi és az új technológiák együttes használata adta lehetőségeket. 3D nyomtatással nem szoktak kereteket létrehozni! 

Az egész kert kizárólag a talajból és fából készült tárgyak felhasználásával jött létre, csak kézi szerszámokkal dolgoztak. A kivitelezők a jövő fenntarthatóbb kertépítészetét igyekeztek szemléltetni.

A koncepció különféle környezetekben és éghajlati viszonyok között alkalmazható, megismételhető. Érzékszervi kert, mert a gyerekek a helyszínen lehetnek, kapcsolatban a természettel, miközben kórházi kezelésben részesülnek. Érintéssel, szaglással, ízleléssel egy időre elfelejthetik a betegségüket – magyarázza Giorgi.

Ilyen terek természetesen kórházakban is kialakíthatók. Giorgi és munkatársa, a Bari Műszaki Egyetemen oktató Giuseppe Fallacara szállítható, újrarendezhető terrakotta modulokat dolgoztak ki. A modulok garantálják egyedi, személyre szabott kertek kialakításának a lehetőségét. Az egymásra helyezhető kerámiatömbök ültetőként vagy a falszerkezet kialakítására használhatók.

A talaj tőzegmentes, az Egyesült Királyságból szármató növények jól tűrik a szárazságot, a se áramot, se víznyomást nem igénylő öntözőrendszer minimalizálja a hulladékot. A kerámiaegységek a nedvesség beszívásával és szárazság közbeni kibocsátásával táplálják a növények gyökereit. Anyaguk összetörhető, újrahasznosítható.

Címkék: kert kerámia tájépítészet modularitás környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9218416523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása