HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatószoftver segíti amerikai harci járművek karbantartását

ferenck 2024.06.05. 08:00

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma megerősíti beszállítói/ellátási láncát. Ezirányú törekvéseiben az additív gyártás fontos szerepet játszik.

Idén a haditengerészet szerződést kötött az Ursa Major rakétamotor-gyártóval, és a Szabványrakéta (Standard Missile, SD) program keretében resztelt is egy printelt motort. Az Ursa Major saját Lynx nyomtatótechnológiájával fog motorokat előállítani az SM-2, SM-3 és SM-8 rakétákhoz.

3dnyomtatas_harci_jarmuvek.jpg

A Tengeri Atommeghajtás Programhoz a Velo3D fémnyomtató technológiáját és az ATI nyomtatóanyagait használják, nukleáris meghajtó rendszerek gyártófolyamatait igyekeznek javítani velük. Korábban hagyományos gyártóeljárásokkal készült részeket állítanak elő, csökkentve a gyártási időt és javítva az ellátási láncot.

A 3DP szoftvereket fejlesztő 3YOURMIND szintén szerződést kötött az amerikai hadsereggel, a Járműipari és Fegyverkezési Parancsnoksággal (TACOM). A vállalat szoftverével a nyomtatható alkatrészeket azonosítják, cél az M113 páncélozott személyszállító karbantartásának leegyszerűsítése.

Első körben tízezer kiválasztott alkatrészt elemeznek, technikai kivitelezhetőség szerint értékelik ki őket. Utána jobban látható, melyek a legalkalmasabbak additív gyártásra.

A Pentagon bizakodik, hogy 3D nyomtatással javíthat logisztikai gyakorlatán, növelheti hadászati kapacitását. A 3YOURMIND dolgozott már korábban velük, az együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult, és most is optimisták az additív gyártás karbantartási használatával kapcsolatban.

A hadsereg hároméves szerződés keretében együttműködik a Wichita Állami Egyetem Repüléskutató Intézetével (NIAR): „visszafejtették” (reverse engineering) a páncélozott járművet, és digitális ikret készítenek róla. A NIAR 3D fémnyomtató folyamatokat (lézerese porágy-fúziót, közvetlen energia lerakást) értékel ki.

A gyártásra alkalmas alkatrészek és az optimális gyártási folyamatok azonosítása az eredményes karbantartás alapjai.

 

Címkék: szoftver logisztika katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4318414931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása