HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az amerikai tengerészgyalogság tovább erősíti 3D nyomtatótevékenységét

ferenck 2023.06.29. 08:00

Az amerikai tengerészgyalogság 2,5 millió dolláros szerződést kötött a 3D nyomtatószoftver-fejlesztő 3YOURMIND-dal és a Phillips Federal Division-nel, az amerikai szövetségi kormány vezető gyártópartnerével.

A szerződés egy éve érvényben lévő partnerség folytatása, amellyel a 3YOURMIND nyomatazonosító szoftverét teljesen integrálják a tengerészgyalogság additív gyártótevékenységébe, a rendszerparancsnokság digitális gyártásának adattárolójába (DMDV). Az eredeti megoldás értelmében a két vállalat szoftveres és hardveres technikai ismereteire támaszkodva, elosztott gyártáshoz dolgoz ki optimalizált digitális termelési munkamenetet.

3dnyomtatas_usmarine_1.jpg

A DMDV a tengerészgyalogság digitális adattára alkatrészek 3D nyomtatással történő gyártásához, nyomatok tervezéséhez. A szervezeten belüli additív gyártás kritikus eleme, a szoftver integrálásával pedig jelentősen növelhető alkatrészek helyszíni, például csatatéri használata. Az innováció mellett hétköznapibb alkalmazásokkal, meghibásodott komponensek lecserélésével is foglakoznak – hangsúlyozza a haditengerészet.

Az együttműködéssel az USA Védelmi Minisztériuma javítja az ellátási láncot, elosztott gyártóhálózatokat dolgoz ki, valamint 3DP megoldásokkal korszerűsíti hagyományosabb felszereléseit.

Az első évben a szoftverrel több mint tízezer nyomatot hitelesítettek, illetve bebizonyosodott, hogy a DMDV által használt más szoftverrendszerekkel is összekapcsolható. A komponensek nyomtathatóságát elbíráló speciális algoritmust fejlesztettek hozzá. Elsőbbségi és nyomtathatósági szempontok alapján többtízezer komponenst vizsgáltak, amelyekből legalább ötvenről derült ki, hogy a szoftverhasználattal darabonként ezer nap átfutási idő spórolható meg.

A szerződés második évében ezekre az eredményekre kívánnak építeni, a szoftverrendszert harmadik féltől származó szabadalmaztatott megoldásokkal bővítik tovább. Beépített 2D rajzelemzési képességét továbberősítik, hogy gyorsan és tömegesen elemezhessen műszaki adatcsomagokat additív gyártási felhasználói esetekhez.

Címkék: szoftver katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6718154170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása