HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóanyagokat fejlesztett a Materialise

ferenck 2024.05.28. 08:00

A 3D nyomtatás egyik leginnovatívabb cége, a belga Materialise három új nyomtatóanyagot mutatott be.

A szektorban meghatározó szerepet betöltő több vállalat rukkolt elő 2024-ben új anyagokkal. A HP áprilisban mutatta be az Arkemával közösen fejlesztett 3D HR PA 12 S-t, amellyel szebb a nyomatok felülete, és gazdaságosabbá teszi a HP Jet Fusion 5200 Series printerek használatát, valamint áramvonalasítja a Jet Fusion 5600 Series gyártófolyamatait.

3dnyomtatas_materialiseanyagok.jpg

A műanyagokkal foglalkozó Roffelsen 3D részlegével bekapcsolódott az additív gyártásba, és 2024 első hónapjaiban több anyaggal állt elő: PLA, PET, PET-G, PA6CF15. A kínálatot tovább bővítik, újabb PLA, ABS és ASA anyagok várhatók.

A Materialise újdonságai a Polyamide 12S (PA 12S), a Polyamide 11 (PA 11) és a szénszállal megerősített poliamid (PA-CF). Az első kettő Multi Jet Fusion, a harmadik FDM technológiához készült. Mind a prototípuskészítésben, mind a gyártásban a 3DP lehetőségeit kívánják bővíteni velük.

Most már közel negyven anyagukkal ügyfeleik széles palettáról válogathatnak, a választékból speciális projektek szükségletei is kielégíthetők. A három új heteken belül kereskedelmi forgalomba kerülhet.

Fejlesztéseikkel az ügyfelek változó igényeinek igyekszenek eleget tenni, hogy kihasználják az ipari 3D nyomtatásban rejlő teljes potenciált. Folyamatosan figyelik és kiértékelik az új anyagokat, új technikákat.

A HP Multi Jet Fusion technológiájához használt PA 11 elsősorban az egészségügyi szektort, azon belül változatos alkalmazásokat céloz meg. Az anyag biokompatibilis, tartós és rugalmas.

A PA 12S-szel (szintén HP Multi Jet Fusion technikával) szinte hibátlanok a nyomatfelületek, minimális utófeldolgozásra van csak szükség. Különböző szektorokban, például fogyasztói termékekhez alkalmazhatják.

A PA-CF nagyon könnyű és nagyon tartós, utóbbit a szénszálak biztosítják. Az anyag főként az ipari gépgyártásban, a légjármű- és a járműiparban, eszközkészítésre, prototípuskészítésre és végtermék-gyártásra használható.

Címkék: HP nyomtatóanyagok Materialise nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6118409265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása