HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Növeli fémnyomtatási lehetőségeit a Materialise

ferenck 2024.07.09. 08:00

A 3DP szolgáltató és szoftverfejlesztő belga Materialise évtizedek óta a technológia főszereplői és legnagyobb újítói közé tartozik. Nemrég mutatták be az adatkezeléssel és munka-előkészítéssel foglalkozó zászlőshjó szoftver, a Magics legújabb változatát, jelentettek be új, és emeltek ki meglévő együttműködéseket.

Az additív gyártás új alkalmazások és a sorozatgyártás felé tartó fejlődésével, a cég ennek megfelelően igyekszik kínálatát bővíteni, az ügyfelek és felhasználók igényeinek legjobban eleget tevő együttműködéseket kialakítani. A minőség és a munkafolyamat hatékonyságát érintő kihívások megoldásával kívánják elérni és támogatni a szektor előrelépését – hangsúlyozza Bryan Crutchfield, a Materialise North America alelnöke.

3dnyomtatas_materialise_19.jpg

A szoftver legújabb változatában bevezetett rácsmodul a fájlfeldolgozás, a gyorsaság és a pontosság növelésével járul hozzá komplex tervek kisebb adatkészletekkel történő létrehozásához. 

Egy másik modul optimalizálja a részek elhelyezését az építőplatformon, csökkenti az anyaghasználatot, testreszabott csomagolással növeli a nyomatok védelmét. A felhasználói felületet ügyfelek visszajelzései alapján frissítették, hosszabb használatnál kellemesebb a felhasználói élmény.

A Magics korábbi változatát az Ansys szimulációs szoftverrel integrálták fémek hatékonyabb lézeres porágy-fúziós (LBPF) printeléséhez. A felhasználó így könnyebben azonosítja a terv gyenge pontjait, a problémákat nyomtatás előtt meg tudja oldani. Az integrációval javul az építési folyamat, minimalizálódik a selejtmennyiség, idő- és anyagtakarékosabb a printelési folyamat.

A lézeres porágy-fúzióra kitalált, a Magics platformba integrálható új e-Stage for Metal+ szoftver fizikaalapú modellezéssel segíti segédszerkezetek generálását, összességében pedig az additív gyártást áramvonalasítja, csökkenti a költségeket, és a munka komplexitását.

A cég bejelentette a tervezéstől a gyártásig húzódó folyamatokra vonatkozó együttműködését az nToppal, így még komplexebb darabok nyomtatása várható, és a tervfájlok is könnyebben cserélgethetők, a fájlméretek minimalizálhatók, tehát nagyobb tervek könnyebben előkészíthetők, eredményesebb a szeletelés, egészen bonyolult elképzelések is megvalósíthatók.

Az EOS-szal való együttműködés jelentőségét szintén kiemelték.

Címkék: szoftver EOS Materialise nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5118438747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása