HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új kerámia-üveg anyag 3D nyomtatáshoz

ferenck 2023.04.19. 08:00

Az osztrák Lithoz a kerámiaalapú 3D nyomtatás élenjárója és a Glassomer német üveggyártó LithaGlass nevű új nyomtatóanyagot mutatott be.

Az osztrák vállalat által kidolgozott litográfia-alapú kerámiagyártás (LCM) technológia az egyetlen eljárás, amellyel a LithaGlass a benne lévő lehetőségeket teljesen kihasználva, pontosan és komplex formákat kialakítva, printelhető. A kvarcüveg-alapú kompozit az elvárások szerint nagyon komoly hatással lesz a kerámiák és a 3DP további fejlődésére.

3dnyomtatas_keramia_uveg.jpg

A Glassomer a Lithoz technológiája melletti döntése egyértelműen jelzi a rendszer rugalmasságát és potenciálját, míg az új anyaggal egy lépéssel közelebb kerültek elképzeléseik megvalósulásához, hogy minden kihívásra nyomtatott kerámiákkal találjanak választ – hangsúlyozza Johannes Homa, a Lithoz vezérigazgatója.

Az LCM kerámiatárgyak pontos gyártását biztosító egyedi eljárás. A litográfia elvein alapul, a tervet fényérzékeny anyagokkal valósítják meg az adott felületen, az anyagot UV-fénnyel lépésről lépésre dolgozzák meg mindaddig, amíg az óhajtott forma el nem készül. A nyomat magas hőmérséklet melletti szinterezéssel nyeri el végső keménységét és tömörségét.

A technológiával különleges, bonyolult formájú és részletes kerámiatárgyak készíthetők. Ezek a nyomatok pontosak, felületük sima. A módszert változatos iparágakban, köztük a légjármű-, az elektronika- és a biomedikális szektorban alkalmazzák. A kerámiát kedvező anyagtulajdonságai, például a magas hőmérséklettel, vegyszerekkel szembeni ellenállása és biokompatibilitása miatt választják.

A Lithoz három új anyagot és két új technológiát mutatott be tavaly, az egyikkel bővítette a nyomtatható iszap lehetőségeit. A LithaGlass jobban hasonlít a kerámiához, mint a jellegzetes üvegekhez; például hőre is csak minimálisan tágul.

Címkék: üveg kerámia nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7718104646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása