HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Op-art mintás elektromos autót nyomtattak

ferenck 2024.05.17. 08:00

Az autóiparban évek óta alkalmazzák a 3D nyomtatást, a technológia fontos szerepet játszik az elektromosjármű-gyártás felé történő elmozdulásban, a lehetőségek jobban kiaknázhatók vele.

Már a prototípus-készítésnél könnyebb egyedire kialakítani, személyre szabni járműveket, bonyolultabb részletek is megvalósíthatók 3D nyomtatással, és nem utolsósorban csökkennek az előállítási költségek.

3dnyomtatas_elektromosauto.jpg

A spanyol e-Miles és a Malena Engineering e-Miles L7-e a legújabb példa a 3DP autóipari alkalmazására. A különleges autót karosszéria-elemektől más külső cuccokig, kilencven százalékban nyomtatták. A munkában a svéd Helsingborg városa és az ottani Lund Egyetem is részt vett.

A projektet egy helsingborgi innovációs központ megnyitóján mutatták be. A járművet a városi mobilitás és a fenntartható szállítás fontos előrelépésének tartják.

3dnyomtatas_elektromosauto0.jpg

Azért is egyedi, mert a designt kifejezetten városi közegre találták ki. Ellentétben a hagyományos autókkal, az e-Miles L7-et kormánykerék és pedálok helyett joystickkel szerelték fel, és így csökkentett mozgásképességű személyek is tudják használni, plusz a használat is biztonságosabb.

Előtte azonban szigorú teszteken kell átesnie. Helsingborgban kerül sor rájuk, amellyel a város előkelő helyre kerül az európai mobilitásban, intelligens közlekedési megoldásokban.

A jármű alumínium alvázát nyomtatott karosszériával egészítették ki. A kilencven százalékos additív gyártással drasztikusan csökkentették az előállítás közben kibocsátott széndioxid-mennyiséget. 2,85 méter hosszú, tömege hatszáz kiló. Akkumulátorának teljesítménye négy, a motoré nyolc kilowatt, nyolc óránként kell újratölteni, maximális sebessége 85 km/h.

Az ajtókat és az üléseket a Malena Engineering az Inter IKEA-val közösen dolgozta ki.

Címkék: közlekedés autó elektromos autó jármű

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr818401213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása