HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Stratasys kiadta második környezet, társadalom, vállalati vezetés/irányítás és fenntarthatóság jelentését

ferenck 2024.04.24. 08:00

A Stratasys publikálta a Globális Jelentéstételi Kezdeményezés (GRI) szabványaival összhangban álló, második Figyelmes Gyártási ESG és Fenntarthatóság jelentését. A társadalmilag felelős vagy zöld pénzügyekként is emlegetett ESG mozaikszó az angol Environment (környezet), Social (társadalmi) és Governance (vállalatvezetés/irányítás) szavak kezdőbetűiből áll össze.

Az anyag szerzői részletesen áttekintik a 3D nyomtatás egyik vezetővállalatának számító izraeli Stratasys ESG-programjait, és hangsúlyozzák: átfogó kínálatcsomagjaival a cég segíti a gyártókat a masszívan fenntartható gyakorlatokra és üzletekre történő átállásban.

3dnyomtatas_stratasys_12.jpg

A cég 32,5 százalékkal csökkentette globális tevékenységei vízintenzitását, azaz jóval kevesebb vizet használ. Az izraeli létesítményeikben telepített napelemek által generált nagymennyiségű újrahasznosítható energiával drasztikusan esett a széndioxid-kibocsátás. Az új újrahasznosítási programmal 11,3 százalékkal emelkedett a reciklált orsók, patronok és más alkatrészek, eszközök száma.

A cég 38 ezernél több órányi képzést, alkalmazottanként tizennyolc órát biztosított dolgozóinak. A legutóbbi felmérésből kiderült: 78 százalékos részvétel mellett az eddigi legmagasabb, 73 százalékos elkötelezettségi pontszámot érték el. A vezetők 81 százaléka vett részt nekik szánt menedzser-tréningeken.

2021-ben és 2022-ben az összes érintett aláírta a környezeti, társadalmi és etikai normákat tartalmazó Beszállítói Viselkedési Szabályzatot, az alkalmazottak több mint 97 százaléka végzett megfelelőségi tréninget. A két évben nem történt a termékekkel kapcsolatos egészségügyi és biztonsági incidens.

A beszállítói lánc minden tagjának figyelmét felhívják a környezettudatos munkára, termékek, alkatrészek és folyamatok fenntarthatóságára. A Stratasys technológiái 24,8 százalékkal kevesebb károsanyagot bocsátanak ki, mint a hagyományos gyártómódszerek.

Címkék: cégek ipar Stratasys környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7818381821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása