HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Lithoz harminc százalékkal növelte a nyomtatóeladást 2023-ban

ferenck 2024.01.24. 08:00

Januárra jellemző, hogy egyre-másra érkeznek a cégjelentések, diadalittas beszámolók vagy mély hallgatások az előző évi teljesítményről, növekedésről, stagnálásról vagy – valamilyen külső indokra hivatkozva mindig megmagyarázott – csökkenésről. Természetesen idén sincs másként, és ez így van jól.

A bécsi Lithoz remek teljesítményű kerámiaanyagok és 3D nyomtatók gyártója, a beszámolók alapján újabb esztendőt könyvelhet el növekedésnek. Harminc százalékkal több printert adtak el 2023-ban, mint 2022-ben. Emellet az anyaggyártásban is remekül teljesítettek, mert az előállított matéria mennyisége megduplázódott.

3dnyomtatas_lithoz_1.jpg

A cég 2023 elején erősítette meg világvezető pozícióját a kerámia-alapú additív gyártásban. A világelsőség plusz a mostani számok ékesen illusztrálják, mennyire masszív lábakon állnak.

2023 egyik legfőbb témája a „Kerámia AM Gyár” volt náluk. Lényege a Lithoz litográfia-alapú kerámiagyártó (LCM) 3D printereivel végez ipari sorozatgyártást. Mivel a legtöbb gépet több Lithoz printerrel rendelkező partnereknek adták el, a sorozatgyártás (és a koncepciója is) jelentősen hozzájárult a vállalat 2023-as eredményeihez.

Az egymással összekapcsolt gépparkokkal, a Lithoz a sorozatgyártás növekedésének hajtóereje a kerámialapú 3D nyomtatásban. Folyamatosan azon dolgoznak, hogy partnereik tevékenységét a tömegtermeléshez skálázzák fel. Az egyik máris egymilliónál több nyomatot készít évente – magyarázza Johannes Homa vezérigazgató.

A sorozatgyártás mellett a Lithoz „minden egy forrásból” portfolión dolgozik a kerámia-printelési megoldásokhoz. A hozzáállást sokan értékelik, több helyről is érkezett tavaly befektetés. 2024-ben a technológia növekedését a szolgáltatásirodák számának és tevékenységének világszerte történő bővítésével igyekeznek támogatni, felpörgetni. Gépparkok létesítésével, a kerámiamegoldás-ajánlatok bővülésével, a Kerámia AM Gyár sorozatgyártásának fokozásával, újabb innovatív ipari alkalmazásokkal valószínűleg sikerülni is fog.

Címkék: cégek ipar kerámia nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1618296877

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása