HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fenntartható gyártás Skóciában állami támogatással

ferenck 2024.02.27. 08:00

A Strathclyde Egyetemen működő skót Nemzeti Gyártásintézet (NIMS) egymillió fonttal támogatott száz helyi kis- és középvállalkozást, hogy a 3D nyomtatás előnyeit kihasználhassák, technológiát tevékenységükbe integrálhassák.

A hároméves projekt neve Additív Gyártás – Üzleti és Technológiai Támogatás (AM-BATS) volt. Különböző iparágakra terjedt ki, és az érintettek igyekeztek kitalálni, hogyan építhető be praxisukba a 3DP.

3dnyomtatas_skocia.jpg

Az intézet abban is bízik, hogy a támogatóprogrammal új kereskedelmi lehetőségek nyíltak meg a Brexit óta akadozó skót gazdaság számára, ráadásul Skóciában a lakosság nagy többsége az Európai Uniótól való elszakadás ellen szavazott.

A kezdeményezés végső célja a fenntartható gyártófolyamatok támogatása, minél több új megoldás piaci bevezetése volt.

Az intézet a vállalatokat a 3D nyomtatás megvalósíthatóságának speciális alkalmazásokban történő tesztelésében is segítette. Ismereteket és tapasztalatokat bocsátottak a rendelkezésükre, rendszereket terveztek, gyári felszereléseket telepítettek, és felmérték a fenntarthatóságot. Két tréninget is szerveztek, a cégeknek és mérnökeiknek skót akadémiai szervezet közvetítésével mutatták be az additív gyártást.

„Az additív gyártásnak sok előnye van, lehetővé teszi a gyors prototípus-készítést, csökkenti a gyártási időt és az anyagveszteséget, olcsó komponensek elkészítését biztosítja. Kis- és középvállalkozásoknak viszont egészen ijesztő kihívás lehet kitalálni, hogyan kezdjenek bele” – magyarázza Dickon Walker, aki az NMIS polimeralapú additív gyártás tréningjét vezette.

A programmal pontosan ezeket a hátráltató tényezőket akarták megszüntetni; csökkentették a kockázatokat, megfelelő szaktudásukkal és tapasztalatukkal sikerült minimalizálni a technológiával szembeni fenntartásokat.

Walker azt is elmondta, hogy elégedettek, mert látják a hatásokat – termékfejlesztéseket, új gyártófolyamatok alkalmazását. Mindenre Skóciában kerül sor – hangsúlyozza.

Címkék: cégek állami támogatás ipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8418323429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása