HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan változtatható meg az ipari 3D nyomtatás az Egyesült Királyságban?

ferenck 2023.08.16. 08:00

A nagyméretű additív gyártás (LFAM) az ipari 3D nyomtatás egyik gyorsan fejlődő kulcsterülete. A német Kraussmaffei tavaly vezette be erre a célra fejlesztett, hamar beállítható, nagyteljesítményű és gyors powerPrint rendszerét. Az amerikai 3D Systems és a japán terméktervező SWANY együtt promótálja a nagyformátumú labdacs-extrudáló 3D nyomtatást. Nagano prefektúrában októberben nyitják meg a SWANY bemutatóközpontját, ahol az amerikai cég EXT 1070 Titan Pellet gépével fogják szemléltetni a technológiában rejlő óriási potenciált.

Az LFAM módszert használva, a kereskedelmi 3D nyomtatótechnika nagyméretű polimertárgyak készítésében jeleskedik. Nagyon fontos szektorok, mint például a légjármű- és a járműipar, az energetika és a hajózás területén komoly előnyt jelenthet az LFAM alkalmazása.

3dnyomtatas_uk_1.jpg

Az Egyesült Államok, Németország és Kína készek a technológia használatára, használják is, az Egyesült Királyságban viszont egyelőre kevésbé, az ország a globális additív gyártás mindössze öt százalékát adja. A kormány 2025-ig el szeretné érni a nyolc százalékot.

A lemaradás egyik oka a nagyméretű ipari nyomtatók az ország versenyképességét hátráltató hiánya. Egy, fontos ipari cégekből (Evo3D, Rolls-Royce, Filamentive, AI Build, Baker Hughes) nemrég összeállt globális konzorcium célja az állapot megváltoztatása. Az Innovate UK által támogatott Evo One projektjükben a Skót Nemzeti Gyártóintézet (NMIS), a Strathclyde Egyetem és mások is részt vesznek.

A projekt rendeltetése az Egyesült Királyság gyártókapacitását növelő, magas szintű értéket termelő, csúcstechnológiás, az ipar 4.0 világát jelentő LFAM-rendszer fejlesztése. A gépet az ország piaci viszonyait figyelembe véve dolgozzák ki. A megbízhatóságot hatvan, a termelékenységet ötven százalékkal növelni, míg a tréning és karbantartási összegeket harminc, az anyagveszteségeket nyolcvan százalékkal csökkenteni igyekeznek vele.

A projekt résztvevői változatos területek (anyagtudomány, tervezés, 3D nyomtatási folyamatok) specialistái, így a rendszert jól átlátják, szakavatottan vesznek majd részt érvényesítési, hitelesítési folyamatokban, teszteken, csúcsminőségű anyagok kiválasztásában, alkalmazásában.

Címkék: trendek ipar nyomtatók

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9618193197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása