HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Mesterségesintelligencia-szoftver többanyagos nyomtatóhoz

ferenck 2024.01.04. 08:00

A Quantica berlini 3DP startup bejelentette mesterséges intelligencián alapuló új szoftvere, a MultiSlice integrációját többanyagú NovoJet nyomtatótechnológiájába, a novemberben bemutatott NovoJet OPEN gépekbe (az első kiszállításokra 2024 első negyedévében kerül sor). A 3D modelleket megbízhatóan szimuláló szoftver többanyagos végtermékek precíz gyártását biztosítja a felhasználóknak.

A cég vezetősége elmondta, hogy mivel a 3D nyomtatásban egyre több nyomtatófejjel dolgoznak, a használatban lévő szoftverek korlátozzák a hardver lehetőségeit. Egyre nehezebb kikalkulálni, hogy milyen anyag milyen voxelbe kerüljön. Ezért van szükség teljesen más, a jelenlegi kutatásokon és a modern szoftvertechnológián, például gépi tanuláson alapuló megközelítésre.

3dnyomtatas_quantica.jpg

A fejlesztők az új lehetőségeknek az anyagsugaras (material-jetting) nyomtatásban tág teret engedő szoftver-hardver szinergiában gondolkoznak.

A NovoJet OPEN saját fejlesztésű NovoJet tintasugaras nyomtatófejjel rendelkezik. Ezek a fejek sokféle anyaggal kompatibilisek, köztük ultranagy viszkozitásúakkal, nagy részecsketerhelésűekkel, szemcseméretűekkel, valamint az áramot jól vezető pasztaszerű matériákkal.

3dnyomtatas_quantica0.jpg

Más tintasugaras nyomtatófejek nem rendelkeznek ezekkel a lehetőségekkel, sőt, az új printerrel voxelszinten kombinálhatók funkcionális anyagok is, azaz egyetlen nyomtatással létrehozható több anyagból álló tárgy.

A NovoJet OPEN novemberben indult bétaprogramjához csatlakozott partnerek, például a Fraunhofer Gyártástervezési és Automatizálási Intézet és az ausztrál polimergyártó REHAU Industries anyagokat hitelesítenek a géphez, alkalmazásokat fejlesztenek hozzá, finomhangolják a printer paramétereit. A béta-.felhasználók több iparágban, köztük a fogászatban és az elektronikában is tanulmányozzák a printer alkalmazásait.

Az új munkamenedzselő és szeletelő szoftver segítségével a nyomatok formái és funkciói is szimulálhatók. A pontos előrejelzéseket a fejlett algoritmusok és az MI garantálják. A jövőben a fizikai tulajdonságok (mechanikai jellemzők, például rugalmasság, vezetőkészség, illetve olyan vizuális jegyek, mint a szín) nagyobb voxel-szintű kontrollját igyekeznek elérni. Most pont ezen dolgoznak.    

Címkék: szoftver mesterséges intelligencia nyomtatók multi-material

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5718283831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása