HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Miért jó a 3D nyomtatás a védelmi iparnak?

ferenck 2023.12.20. 08:00

Az additív gyártás sok más területhez hasonlóan, a védelmi iparban is fontos tényezővé vált. Az ukrajnai háborúban drónoktól jármű-alkatrészekig, kézigránátokig, hol profi, hol barkácsoló szinten, szinte mindenre használják. Az Egyesült Államok hadserege, a haditengerészettől a légvédelemig, szintén egyre gyakrabban támaszkodik additív gyártótechnológiákra.

A Babcock Anyagelérhetőségi Szolgáltatások csapata az amerikai Védelmi Minisztérium Wolf terepjáró flottáját támogató nyomtatott alkatrészek sokaságát mutatta be. A technológia hadiipari értékeit igyekeztek demonstrálni velük. Sikerült.

3dnyomtatas_vedelmi_ipar.jpg

A Babcock-csapat a Védelmi Minisztérium Tampa projektjének, a minisztérium első ipari és védelmi accelerator programjának részeként, az additív gyártás szektoron belüli használatára, az anyagok hozzáférhetőségének növelésére fókuszálnak.

A projekt rendeltetése az additív gyártás előnyeinek és az iparágon belüli elterjedését hátráltató tényezőknek a feltárása. Fel akarják gyorsítani, minél több printelt tárgyat kívánnak, megnyitva a nagyobb gyártási innovációk előtt a kapukat. A Babcock januárban mutatta be első katonai végfelhasználásra készült printjeit az Egyesült Királyságban – az ország hadseregének.

A csapat nemrég osztotta meg tapasztalatait más iparági és védelmi szakemberekkel. Az innovációs nap egyik csúcspontjaként a minisztérium speciális Wolf terepjárójához printelt polimer- és fémrészeket mutatták be. Remekül szemléltették velük az additív gyártás lehetőségeit.

„A Babcock komoly előrelépéseket tett az additív gyártásban, és a védelmi szektor egyik vezető vállalataként tartják nyilván. Azzal, hogy a Wolf részt vette a Tampa projektben, valóvilág-környezetben mutattuk be, hogy a legfrissebb technológiákkal hogyan kezelhetők régóta meglévő kihívások” – nyilatkozta Jon Morley, az egyik vezető. 

Címkék: katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7618271077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása