HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Az ipari 3D nyomtatás egyik úttörője is támogatja Ukrajnát

ferenck 2023.11.07. 08:00

A texasi Essentium, az ipari 3D nyomtatás egyik úttörője összeállt a nemzetközileg elismert, küldetéseket támogató szolgáltatóval, a KVG-vel. Az együttműködés célja Ukrajna 3DP megoldásokkal, tréninggel és gyártóeszközökkel történő ellátása.

Az additív gyártótechnológiával küldetéskritikus darabok gyors és kívánság szerinti, akár a csatatéren történő előállítása is lehetséges. Az Essentium és a KVG közösen, különféle ukrajnai helyszíneken, 96 órával az engedély megadása után, Essentium High-Speed Extrusion (HSE) 3D nyomtatásplatformokat telepített.

3dnyomtatas_ukrajna_1.jpg

A fejlett gépekkel nőnek Ukrajna védelmi képességei, gyorsabb lesz fontos részek és felszerelések, köztük katonai hardvert helyettesítő tárgyak gyártása. Az ukrán hadseregnek helyszíni tréninget is tartottak, hogy biztosítsák a gyors csatatéri gyártást.

Háborús konfliktus idején az együttműködés és az ügyesség kiemelkedően fontos stratégiai előnyt eredményezhet. A két fél partnersége tökéletes példa, mert lehetővé tette az alaptechnológia és a küldetést segítő fenntartható eszközök gyors ukrajnai telepítését – jelentette ki Elisha Abbott, a KVG igazgatója.

Az Essentium vezetősége szintén elégedett, örülnek, hogy kihívásokat rejtő helyszíneken tudják segíteni a hadviselő felet. Az együttműködéssel áthidalják a 3D nyomtatás és a hagyományos gyártás közötti különbségeket, lehetővé téve, hogy Ukrajna valósidőben készítsen életbevágó alkatrészeket, növelje helyszíni hatékonyságát, és erősítse hasviselő kapacitásait – hangsúlyozták.

A nyomtatóeszközöket folyamatos és szigorú teszteknek vetik alá, hogy garantálják: a legnehezebb követelményeknek is megfelelnek. Többek között kiemelt jelentőségű orvosi megoldásokat is kitaláltak már közösen a csatatéren. Az ellátási lánc okozta kihívásokra is együtt adtak összehangolt választ.

Címkék: háború Ukrajna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2618237891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása