HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Titán implantátumok gyártása Ukrajnában

ferenck 2023.11.15. 08:00

Az ukrajnai Dnyipro-székhelyű és a titán feldolgozásában élenjáró Velta hamarosan – az év végéig – elkezdi a fémből, additív gyártással és a cég úttörő titánpor-technológiájával készülő implantátumok gyártását, terjesztését. Ez egyben azt is jelenti, hogy a világ első teljesen integrált kereskedelmi titánérc-bányászati, porfeldolgozási és fémgyártási műveletéről van szó.

A Velta egyrészt cégeknek is szállít titán-alapanyagot, másrészt házon belül is gyárt termékeket. Jelenleg a világ titán-alapanyagának két százalékát az ukrán vállalat adja.

3dnyomtatas_titan_7.jpg

A mostani újítás hosszú évek intenzív munkájának eredménye, portechnológiájukat sikerült a globális titánpiac szükségleteinek, a keresletnek megfelelően alakítani, skálázni. Az orvosi implantátumok piacra dobásával koncepciójuk beigazolódott, és nagyon várják, hogy megerősítsék vezető titánüzem-pozíciójukat – hangsúlyozza az igazgatóság.

2017-ben, tehát még évekkel az ország orosz inváziója előtt, a Velta kutatásfejlesztési központot alapított, hogy a titánszivacs alternatívájaként a titánporra találjanak ki új gyártási módszert. A titánpor előállításának ez a szabadalmaztatott eljárása sokkal gyorsabb és környezetbarátabb, mint a mostani szivacsok.

A cég azóta félindusztriálissá méretezte a fémes titánpor gyártását a dnyiprói kutatásfejlesztési központban. Két új részleget is alapítottak, hogy vertikális integrációs törekvéseiket erősítsék, illetve megszilárdítsák (vezető) piaci pozícióikat.

Az új részlegek egyike a kész titántermékeket 3D nyomtatótechnikákkal gyártó Velta Additive Technology, a másik, a Velta Medical pedig személyre szabott orvosi titánimplantátumokat gyárt Ukrajnában.

Az otthoni terjeszkedéssel, a nemzetközi színtéren betöltött szereppel, a Velta eldöntötte, hogy világszintű titánporgyártó üzemet létesít az Egyesült Államokban. Jelenleg a helyszínt keresik hozzá. Szeptemberben azt is bejelentették, hogy a globális mérnöki tanácsadó cég, a Hatch hozza létre az amerikai üzemet. Kezdetben évi ezer tonna titánpor gyártását tervezik.

Címkék: titán implantátumok Ukrajna

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5918246097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása