HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Dél-Korea: bionyomtatott kajákkal a fenntartható élelmiszeriparért

ferenck 2023.10.30. 08:00

Dél-Korea bio- és élelmiszeripari óriása, a CJ CheilJedang fejlesztési megállapodást írt alá a T&R Biofab biomedikális mérnökcéggel. Az együttműködés keretében 3D bionyomtatással készítenek húsalternatívát.

A T&R Biofab a regeneratív medicinában alkalmazott 3D bionyomtató technológiáját mesterséges szövetek fejlesztésére használják. A partnerség keretében bővítenék bionyomtatási lehetőségeiket, húsalternatívákkal és más bioprintelt élelmiszerekkel ízben, textúrában, kinézetben és tápértékben is egyaránt meg akarják haladni a hagyományos növényalapú kajákat.

3dnyomtatas_food_3.jpg

Nagyon örülnek, hogy olyan globális élelmiszeripari nagyágyúval dolgozhatnak együtt, mint a CJ CheilJedang. Az együttműködéstől a jövő húsalternatíváinak újradefiniálását várják. Elégedettek, hogy egészségügyi célokra fejlesztett technológiáik hatással lehetnek más iparágak, köztük az élelmiszeripar fejlődéséra és a fenntarthatóságra is.

Az együttműködés azért nem meglepő, mert az utóbbi években tényleg „megmozdult valami.” Egyelőre főként izraeli vállalatokhoz köthető a forradalom – húsok és halak növényi eredetű alapanyagokból történő bionyomtatása. A dél-koreai vállalatok ezirányú együttműködése is jelzi, hogy nem marginális jelenségről, hanem lassan kibontakozó trendről van szó.

2020-ban 24,9 milliárd dolláros volt a növényi alapú élelmiszerek piaca, 2030-ra előrejelzések alapján elérheti a 162 milliárdot. A legkomolyabb kihívás az állati eredetű élelmiszerek tápértékének elérése. Laboratóriumban tenyésztett hús-, hal- és más állatot utánzó sejtekből nem evidens ehető kaját nyomtatni, az pedig még kevésbé, hogy ugyanolyan vagy jobb íze legyen, mint az „eredetinek.”

A CJ CheilJedang a jövő fenntartható élelmiszerforrásainak biztosításáért fektet nagyon komoly összegeket technológiai fejlesztésekbe. Brand-je, a növényalapú PlanTable gombócokat értékesít otthon és külföldön. A szintén növényi Altive italmárkát házon belüli startup programmal vezették be. Most újabb szintet kívánnak lépni.

Címkék: élelmiszer Dél-Korea bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3718233007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása