HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készíti fel a jövőre járműállományát a Német Vasút

ferenck 2023.10.25. 08:00

Németország vezető nemzeti vasúttársasága gyorsabbnak, olcsóbbnak és hatékonyabbnak képzeli el az ágazat jövőjét. A vonatszerelvények karbantartásához szerződést kötöttek az amerikai Essentiummal, és a vállalat remek minőségű anyagokkal dolgozó, gyors extrudáló 3D nyomtatóplatformját fogják használni. Elképzelésük alapján alkatrészek és szerszámok printelésével biztosítanák a vonatok időben történő felújítását.

Az additív gyártás globális vezetői közé tartozó austini (Texas) Essentium iparinyomtatás-megoldásairól és gyors extrudáló technikájáról ismert. A hagyományos gyártófolyamatok megváltoztatásával, a 3D nyomtatás és a megmunkálás közötti szakadék felszámolásával igyekeznek formálni az additív gyártás jövőjét.

3dnyomtatas_nement_vasut.jpg

Az olyan partnerségek, mint most a Német Vasúttal kötött bizonyítják, hogy a vállalat szinte minden szektorban használni kívánja a 3D nyomtatást, és a szerepe folyamatosan nőni fog.

A Német Vasút csere-alkatrészek tízezreit nyomtatja már most is, az Essentium pedig tanulmányozza a kapacitás növelését, a gyorsabb termelést és a minimális leállásokat. Az amerikai cég vezetősége elmondta, hogy a partnerséggel megalapozzák a vasúti és a közlekedési szektor hasonló együttműködéseit. Példát mutatnak.

A Német Vasút elsősorban a nyersanyag-hiányra és az ellátási lánc problémáira keres megoldást. Régi alkatrészenél ez tipikus, mert vagy a részeket, vagy az alapanyagokat nem gyártják már. Az Essentium technológiáját Neumünsterben tesztelték, és mindenben megfelelt az iparági szabványokkal szemben támasztott követeléseknek.

A gyártás megkezdéséhez, a Német Vasút digitális raktárt tart fenn, az alkatrészek virtuális műszaki rajzaival. Egyelőre ezer modellel, de 2030-ig tízezerre kívánják növelni a modellek számát. Az Essentium anyagai, hőre lágyuló műanyagjai egyébként jobban tűrik a tüzet, tehát ezért is kifejezetten hasznosak lesznek.

Címkék: vasút ipar extruder

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9218231401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása