HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedibbek és jobbak lesznek a nyomtatott drónok

ferenck 2023.08.30. 08:00

Repülő kamerákból nélkülözhetetlen szerkezetekké váltak, és a mezőgazdaságtól a szórakozásig, ma már az élet szinte összes területén alkalmaznak drónokat. A mindennapos használattal az egyedire tervezett alkatrészek iránti igény is nő.

A tervezés és a funkcionalitás egyedi jellege iránti szükséglet egybecseng az ipari desktop 3D nyomtatók terjedésével. A technológiával csökkennek az előállítási költségek, márpedig a megfizethetőség nagyon fontos szempont.

3dnyomtatas_dronalkatresz.jpg

Ugyanakkor az alkatrészek tartóssága, megbízhatósága szintén alapkövetelmény. A szénnel dúsított nejlonok masszív anyagok, a nedvességre viszont érzékenyek, ami a minőség rovására mehet, és kihívás a fejlesztőknek. A gyártók folyamatosan javítják ezeknek az anyagoknak a minőségét, külső tényezők azonban befolyásolják a teljesítményüket.

A felhasználói környezet, a nem megfelelő kezelés és a nem a célnak megfelelő szárító felszerelés még a csúcskategóriás nyomtatószálak minőségét is rontja, és a nyomatok nem lesznek hibátlanok.

A Third Element Aviation, egy híres német dróngyártó, a kiváló nejlon nyomtatószálairól ismert, szintén német Fiberthree és a Magigoo ragasztója, valamint nyomtatószál-szárítója miatt népszerű máltai Thought3D partneri kapcsolatba lépett, hogy közösen oldják meg a dróngyártás kihívásait. Mind a prototípuskészítésben, mind a végtermékek előállításában megbízhatóbbá igyekeznek tenni a 3D nyomtatást, garantálni a minőségbiztosítást.

A Third Elements Aviation alkalmazkodóképességük és teljesítményük miatt elismert Auriol drónjainak gyártásakor nehézséget okoz a kifogástalan erőt és pontosságot igénylő, nagyon jó minőségű és konzisztens alkatrészek előállítása.

Az eddigiek alapján, a Fiberthree anyagaival és a Thought3D innovatív filament-szárítójával erőben, pontosságban és funkcionalitásban egyaránt javult a Third Elements Aviation drón-alkatrészeinek minősége. Minimális a hulladék, gyorsul a gyártás, csökkennek a költségek.

Címkék: drónok nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7718202863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása