HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Parametrikus tervezőszoftver agyagnyomtatáshoz

ferenck 2023.08.22. 08:00

Az olasz WASP vállalat fontos tényező a 3D épületnyomtatásban. WASP App parametrikus tervezőszoftverük rendeltetése az agyaggal dolgozók felhasználói élményének növelése.

Az agyag egyre fontosabb anyag a gyártó számára, a beton „zöldebb” alternatíváját látják benne: fenntarthatóbb és a környezetre sincs annyira káros hatással. A cement Világszövetség adatai alapján 2021-ben a beton jelentette a világ széndioxid-kibocsátásának hét százalékát.

3dnyomtatas_parametric_app.jpg

A WASP már vett részt környezetbarát ház kivitelezésében, a helyi anyagokból, additív gyártással, a hulladékmennyiség minimalizálásával készült TESLA egyedülálló munka, egyfajta prototípus és példa arra, hogy hogyan lehet városi közegben környezettudatosan építkezni. A kivitelezésben a Mario Cucinella Architects iroda volt a cég partnere.

A vállalat a Dior divatházzal is jegyez közös projektet, 2021-ben pop-up boltot printeltek Dubaiban. A luxusmárka kézitáskái művészien jelentek meg a falakon látható változatos mintázatokon keresztül.

A WASP App parametrikus szoftvert kifejezetten 3D agyagnyomtatáshoz találták ki. A szoftverrel a felhasználó saját terveket dolgozhat ki, kontrollálja a formát, méretet, textúrát és a vágási paramétereket. A modell gkód formátumban exportálható, és kész a közvetlen nyomtatásra.

A sorozatgyártást megkönnyítve, zökkenőmentesen integrálható a WASP agyagnyomtatóival. A cég kiemeli, hogy a szoftver felhasználók széles körét szolgálja ki, köztük a 3D modellezéssel és vágással előzetes tapasztalatokkal nem rendelkezőket is.

Jelenleg az augusztustól a weben nyilvánosan elérhető 0.2 változatnál tartanak. A következő hónapokban új funkciókkal bővítik, a különféle gkódok például egyetlen fájlban rendezhetők sorba. Ezzel a funkcióval a Clay Line 3D printerekkel, például a nagyvolumenű gyártásra kitalált WASP 40100-zal teljesen problémamentes lesz az integráció. A nemzetközileg szabadalmaztatott folyamatos adagolórendszerrel, a gyártás automatizálódik, 24/7-ben készíthetők a nyomatok.

Címkék: szoftver agyag épületnyomtatás környezetbarát technológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8818196411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása