HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kolumbiában is nyomtatnak már lakóházakat

ferenck 2024.09.19. 08:00

A lakhatósági válság, a lakáshiány a világ egyre több térségét, egyre inkább sújtja. Egyesült Államok, India, Európai Unió – a probléma szinte mindenhol jelen van már, mert egyszerűen nincs annyi lakás, mint amennyi iránt kereslet mutatkozik.

A jelenség Dél-Amerikát a világátlagnál nagyobb mértékben érinti. A kontinens második legnépesebb országában, Kolumbiában különösen rossz a helyzet. Az ENSZ Fejlesztési Programja (UNDP) felfigyelt a helyzetre, és 3D nyomtatással próbál segíteni.

3dnyomtatas_kolumbia_1.jpg

2023-ban 3,7 millió háztartás (az ország negyede) volt érintett. Emellett minden harmadik családnak szerkezeti fejlesztéseket kell végeznie az otthonán, ami súlyosbítja a helyzetet. A történelem során 2022 óta először baloldali kormány, a 2023-26-os Nemzeti Fejlesztési Terv keretében igyekszik orvosolni a problémát, lakáshoz juttatni az alacsonyabb jövedelműeket is.

A világ 177 országában aktív UNDP ebben játszik szerepet. Most éppen egy Crane WASP 3D épületnyomtatót szereznek be, A fenntartható gazdasági növekedést és fejlődést támogató UNDP köztudottan a szegénység megszüntetésére törekszik. Az épületnyomtatás nemcsak az ország, hanem a régió számára is fontos változás.

A többi épületnyomtatóval ellentétben, a Crane WASP beton helyett közvetlenül a talajból kinyert helyi, valamint természetes anyagokkal, például mezőgazdasági hulladékkal printel. Az UNDP fenntartható fejlődés melletti elkötelezettségének ismeretében, teljesen egyértelmű a gépválasztás.

A printer mobil és sokoldalú, akár statikus gépek számára nehezen elérhető vagy elérhetetlen, kihívásokkal teli terepen is működtethető. Mivel kevés energiát fogyaszt, távoli, sivatagos területeken előnyös vele dolgozni. Pontosan azokról a (rurális, sivatagi, erdős, hegyes) környékekről van szó, ahol Kolumbiában nagy a lakáshiány.

A WASP projektjeinek lényege az emberiséget hatékonyan támogató technológiák fejlesztése. A cég bizakodik, hogy épületnyomtatóival túllépnek a földrajzi határokon, és mindenhol megvalósul a fenntarthatóbb építkezés. Egy biztos: a technológia népszerűsége folyamatosan nő.

Címkék: épületnyomtatás Latin-Amerika

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6618470931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása