HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás a turizmusban

ferenck 2023.07.17. 08:00

Itt a nyár, utazók és turisták megindulnak a világ négy irányába élményeket gyűjteni, felfedezni. De mi köze ehhez a 3D nyomtatásnak? Első blikkre nem sok, viszont ha belegondolunk a technológia fenntarthatóságába, személyre szabhatóságába, akkor már több.

Az ipari turizmusról köztudott, hogy nem éppen környezetbarát, bár ha túllépünk az ipari jellegen, és ha a 3D nyomtatásra gondolunk, hamar eljutunk a printeléssel előállított könnyebb repülőgép-alkatrészekig, kisebb energiafogyasztásig. A turizmus és a technológia találkozása ennél jóval több, új lehetőségekkel kecsegtet, újfajta élményeket kínál. A 3Dnatives szakportál ezeket gyűjtötte össze.

3dnyomtatas_turizmus.jpg

Az indiai Madhya Pradesh nyomtatott figurákkal, játékokkal indított nosztalgikus hirdetéskampányt, és persze nemcsak gyerekkori emlékeket idéznek fel, hanem a szövetségi állam ismert turisztikai attrakcióira is felhívják a figyelmet velük.

A Nagy Korallzátonyhoz közeli ausztrál Brisbane városától ötszáz kilométerre fekvő Roma település környékén találták a kontinens legrégebbi dinoszaurusz fosszíliáját. A Rhoetosaurus nevű tizenöt méter hosszú, négy méter magas ősállatról 3D nyomtatással és CNC-vel életnagyságú, részletes replikát készítettek.

3dnyomtatas_turizmus0.jpg

Múzeumokban is egyre gyakoribbak a 3D technológiák. A Mallorca szigetén fekvő Manacor település történelmi műtárgyairól 360 fokos élményt nyújtó másolatokat printeltek. Az amszterdami Van Gogh Múzeumban elkészítették az intézmény kicsinyített, printelt mását (második kép), míg az „Érezni Van Goghot” projekt vakokkal és gyengén látókkal nyomatok által, azok tapintásával igyekszik megismertetni a művész munkásságát.

Egy gambiai nyomtatott táblás játék helyi legendákat és a kapcsolódó helyszíneket igyekszik megismertetni a turistákkal. A projekt gazdája az ország első és egyetlen 3DP-vállalata.

Az indiai Goa szövetségi állam fővárosában, Panajiban az utazókat bevonzó, 1300 személynek helyet biztosító konferenciaközpontot terveznek printelni. Az éjszakai életéről híres-hírhedt Fülöp-szigeteki Angelesben helyi anyagokból printeltek szállodát, a Lewis Grand Hotelt, a mexikói Habitas moduláris és fenntartható luxusszállásokat nyomtat, amelyeket a helyszínen szerelnek össze. Más kérdés, hogy a szállítás mennyire környezetbarát… A vállalat vezetősége tisztában van ezzel, mert a jövőben a helyszíni nyomtatásra igyekeznek összpontosítani. A texasi sivatagos tájban szintén a turistákat várja majd az El Cosmico – a tizenöt hektáros területre nyomtatott hotelt (nyitókép), uszodát, fürdőt és a rekreációt szolgáló más megoldásokat is terveznek.

Címkék: turizmus épületnyomtatás környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1418167004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása