HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Vízalatti merülésre alkalmas órát nyomtatnak

ferenck 2023.07.11. 08:00

A 3D nyomtatást olyan hagyományos területeken is használják már, mint a kézművességéről ismert luxusóra-ipar. Tradíció és posztmodern csúcstechnológia összekombinálásából különleges remekművek születnek, mint például az 1860-ban alapított olasz Panerai egy genfi nemzetközi órakiállításon bemutatott PAM578 Titanium Tourbillon (Titán Forgószél) Special Edition-je.

Kialakításához a közvetlen lézeres fémszinterezés (DMLS) technikát is használtak. A lézer a porállapotban lévő fémet rétegről rétegre hegeszti. Egy-egy réteg 0,02 milliméter széles, és a technológiával különleges tervek, bonyolult minták valósíthatók meg speciális eszközök igénybevétele nélkül.

3dnyomtatas_meruloora.jpg

Azzal, hogy az óratokhoz a DMLS-t használták, tömege negyven százalékkal kevesebb lett, mintha hagyományos eljárással és acéllal dolgoztak volna. 48 milliméter a mérete, mindössze 90 gramm a tömege. Hagyományos gyártómódszerekkel kvázi lehetetlen lenne ilyen mértékű csökkenést elérni.

A tok a cég klasszikus Luminor modelljeire hasonlít, üreges belseje viszont teljesen más. Először a Carbotech kompozittal dolgozva, kerültek kapcsolatba a 3D nyomtatással. A puristák ugyan ódzkodtak, de az új anyagok és tervek egyértelműen jelzik a Panerai kísérletező kedvét.

Idén a luxusautókat egyedire kialakító, személyre szabó német Brabus-szal kötöttek együttműködési szerződést. Együtt készítették el a Submersible S Brabus eTitano PAM01403 merülőórát.

Az óra 47 milliméteres tokjához teljes mértékben újrahasznosított titánhulladékot használtak. Titánport rétegeztek, a rétegeket kiváló teljesítményű száloptikás lézerrel olvasztották. A tok pehelykönnyű, de a szerkezete szilárd, harminc százalékkal könnyebb, mintha a titánt hagyományosan dolgozták volna meg. Összesen 23,6 gramm.

Címkék: óra titán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7318162292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása