HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás minőségbiztosító platform indult

ferenck 2023.06.12. 08:00

A Siemens Energy elkészítette az AM Pilótafülke első generációját, egy, a fémnyomtatási folyamatokról automatizált és megbízható minőségbiztosítást szolgáltató platformot. Partnerük, a norvég székhelyű, vezető kockázatkezelő és minőségbiztosító DNV velük párhuzamosan fejlesztette a digitális megoldások folyamatos minőségbiztosítását végző Független Minőség-monitoring (IQM) fogyasztói portált.

A kettőt összekombinálva, a DNV kereskedelmi megoldást kínál az additív gyártóiparnak, garantálva, hogy a nyomtatott darabok összehasonlíthatók a „jóváhagyott mesternyomattal.” A két platform együttműködésével automatikusan, távolból is lehetséges a folyamathitelesítés.

3dnyomtatas_minosegbiztositas_1.jpg

Az AM (additive manufacturing) Pilótafülke szenzoros adatfolyamokat és porágyas képeket gyűjt PBF 3D nyomtatók gyártófolyamatairól. Minden egyes nyomatról digitális összefoglalót generál, kiemelve a problémás részeket. A „gyártás nulla hibával” koncepciót érvényesíteni szándékozó EU-s InterQ projekt részeként létrehozott IQM az adatminőséget frissen fejlesztett algoritmusokkal figyeli. A nyomtatási folyamat minősége vizualizálható, így a felhasználó megnyugodhat, hogy a munkamenet megfelel a szabványoknak.

A fejlesztők elmondták, hogy az additív gyártás sikeres iparosodása az eredményes digitális átalakulástól függ, és a két megoldás összekombinálása fontos lépés a szakterület számára. A DNV ezzel a globális energiaszektor elsőszámú választása akar lenni a digitális kockázatkezelésben.

Kiemelték a pontosan végzett 3D nyomtatás előnyeit: kevesebb az anyagveszteség, faraghatók a költségek, komplex és személyre szabott printek készíthetők.

A Siemens Energy gázturbina-alkatrészek tervezésében és nyomtatásában világelső. Printelt komponensei hozzájárulnak erőművek hatékonyabb működéséhez, károsanyag-kibocsátásuk jelentős csökkentéséhez. A technológia komoly segítség a turbinák megváltoztatásához, hogy „zöld” üzemanyagokat tudjanak használni, mint például a hidrogén.

Címkék: minőségbiztosítás Siemens

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3418143052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása