HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott párnák hangsúlyozzák a biológiai sokszínűséget

ferenck 2023.04.21. 08:00

A rendkívül dekoratív, egyedi párnáiról ismert milánói Atelier des Refusés (A visszautasítottak műhelye), a Stratasys-szel összeállva, a gombák által megihletve, Biodiverzitás című új kollekciót mutatott be az eheti, április 18. és 22. közötti Milánói Design Héten. A párnák a rendezvény partnere, a Breitling svájci óragyártó helyi boltjában tekinthetők meg, és a műhely honlapján is megvásárolhatók.

A kollekció egyrészt a biológiai sokszínűség dicsérete, másrészt kiemeli a gombák a diverzitásban betöltött szerepét. Ezek a növények ugyanis kulcsfontosságúak a természetes regenerálódási folyamatban, a földi ökoszisztémák fenntartásában.

3dnyomtatas_parnak.jpg

Az Atelier des Refusés és a Stratasys egyaránt a fenntarthatóság, a fenntartható fejlődés elkötelezettje. A milánói műhely küldetésének tartja a hulladék fogalmának újradefiniálását, amelyet kiváló minőségű szövetekből készített látványos párnák szemléltetnek.

A műhely közölte, hogy az egyediség azért munkásságuk kulcsszava, mert a tömegtermelésről és a mennyiségi szempontok túlhajszolásáról a mívességre és a korlátozott példányszámra fektetik a hangsúlyt.  Tevékenységükön túlmutató értéket, a szépség egyik meghatározását, az egyedi identitást, valamint a biológiai sokszínűséget, mint sok egyediség kombinációját promótálják vele.

3dnyomtatas_parnak0.jpg

A Stratasys-szel között partnerség „szerelem első látásra” volt számukra, mert a csúcstechnológiában vezető pozíciót betöltő vállalattal való együttműködés lehetővé tette, hogy munkáik még különlegesebbek legyenek, és mindezt alapértékeik, az egyediség és zéró hulladék elv megvalósításával tehették meg – hangsúlyozzák.

Ismét beigazolódott, hogy a 3D nyomtatatás fenntartható, egyedi és kiváló minőségű darabok előállítását teszi lehetővé. A műhely vezető textilcégekkel működik együtt, az alapanyag bársony szöveteket ezúttal a C&C Milano és Christian Fischbacher szolgáltatta. Krédójuk része a hulladékanyagok vagy a kereskedelmi használatra túl kicsi szövetek újrahasznosítása is, amellyel a körkörös gazdaság (circular economy) elveit ültetik át a gyakorlatba.

Címkék: design újrahasznosítás textil Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4118104658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása