HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatásra és kvantumtechnológiára összpontosító két kutatóintézetet alapít a NASA

ferenck 2023.03.23. 08:00

Hosszútávú céljai támogatása miatt, az Egyesült Államok űrügynöksége, a NASA két új intézet alapítását jelentette be. A klímakutatás és a mérnöki diszciplínák számára kritikus területekre, a kvantumtechnológiára és a 3D nyomtatásra összpontosítanak majd.

A két Űrkutatási Kutatóközpontot amerikai egyetemek fogják vezetni, multidiszciplináris kutatásfejlesztéseik a NASA jövője szempontjából legfontosabb programokat fogják támogatni. Felsőoktatási intézmények, ipari szereplők és nonprofit szervezetek közösen vehetnek majd részt az űrkutatás lehetőségeit bővítő tudományos és technológiai munkában.

3dnyomtats_nasa.jpg

A NASA öt éven keresztül mindkét központot maximum tizenöt-tizenötmillió dollárral támogatja. 

Az Austini Texas Egyetem ad otthont a Kvantumútvonalak Intézetnek, ahol a kvantumérzékelés fejlesztésével a klímakutatásokat kívánják hatékonyan támogatni.

Az Additív Gyártás Modellalapú Minősítése és Tanúsítása Intézet (IMQCAM) projektet a világhírű pittsburghi Carnegie Mellon Egyetem (CMU) vezeti, és a Baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szintén a vezetőséghez tartozik. 3D nyomtatással készülő fémobjektumok számítógépes modellezését és űrrepülési alkalmazásokban való alkalmazásaik bővítését hivatottak végezni.

A fémnyomtatás eddig is hasznosnak bizonyult ezen a területen, például rakétahajtóműveket is printeltek már. Működő tanúsításhoz és a nyomatok eredményes használatához viszont karakterjegyeik mostaninál jóval hatékonyabb előrejelzése szükséges. Ezeknek a daraboknak a belső szerkezete ugyanis nagyon eltér a más módszerekkel készültektől. Az Intézet a NASA és más szervezetek által napi szinten használt objektumok modelljeivel fog foglalkozni.

Részletes modellezéssel jobban érthetők a lehetőségeik és a korlátaik, előrejelezhető, hogy mi történik velük. A nyomatokról digitális ikreket készítenek, és új anyagok kiértékelését szintén tervezik.

Címkék: űrkutatás anyagtudomány NASA fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4718076400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása