HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb nyomtatóanyag repülőgépek belső terébe

ferenck 2023.01.23. 08:00

A 3D nyomtatás a terméktervezéstől kezdve, az ellátási láncokig, sok területet megváltoztat. Mindennek az alapja a nyomtatóanyagok, hogy milyen matériák szerezhetők be.

Gyártótechnológiaként sok szektorban alkalmazzák, ezek egyike a légjármű-ipar. Az iparág követelményei a legszigorúbbak közé tartoznak, és ha egy anyag átmegy a teszteken, az már önmagában sokat elárul róla.

Ez történt a nyomtatóanyagokat és technológiákat szolgáltató Chromatic 3D Materials több anyagával: jól teljesítettek a CFR vertikális égési tesztjein, igazolva, hogy megfelelnek a légi alkalmasság tűzállóság szabványainak.

3dnyomtatas_chromatic.jpg

A vállalat kopásálló, hőre keményedő poliuretánjait repülőgépek több részében hasznosíthatják: tároló rekeszek, dekorációs panelek elasztomer részeként, légcsatornákban, rakománybélésben, szövettömítésekben stb.

A teszteket az Egyesült Államok Nemzeti Repülési Kutatóintézete, a Wichita Állami Egyetemen végezte. A Chromatic több nyomtatott poliuretánja felelt meg a repülőgépek belső terében való használatra, az erre vonatkozó amerikai szabványoknak.

A ChromaLast 65, a ChromaMotive 70, a ChromaFlow 90 tizenkét másodperces vertikális égési teszten ment át, és ennek értelmében padlóburkolathoz, szövetekhez és párnákhoz, dekorációs elemekhez, konyhabeli alkalmatosságokhoz, elektromos alkatrészekhez, szigeteléshez stb. egyaránt használható.

A ChromaLast 65 és a ChromaFlow 90 a belső panelekhez, ülés alatti tároló helyekhez szükséges hatvan másodperces vertikális égési teszten ment át simán.

Ezek után a légjármű-ipar használhatja a Chromatic RX-AM anyagait, technológiai platformját, amely a következő előnyökkel jár: alacsony szerszámköltségek kis- és közepes volumenű gyártáshoz, költséghatékony prototípuskészítés, gyártás. Akár korlátozott mennyiségű anyagból is állíthatók elő nagyon jó minőségű alkatrészek.

A Chromatic 3D Materials összességében lehetővé teszi, hogy légjármű-ipari vállalatok kívánság szerint (on demand), a hagyományos gyártóközegtől távol printelhessenek.

A biztonságos, tűznek ellenálló anyagokból repülőgépek mellett más szektorokban, például a bútor-, berendezés- és járműiparban is készíthetnek nyomatokat.

Címkék: repülő nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8418030860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása