HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bőrápolási kiegészítők 3D nyomtatással

ferenck 2023.01.13. 08:00

Az additív gyártás a szépségipar egyik legalábbis eddig kevésbé digitalizált területén, a bőrápolásban is megjelent. A szektor olyan nagyágyúi, mint a Neutrogena és a Nourished printelt kiegészítőkkel igyekszik növelni a szintet, eredményesebbé tenni napi rutinfeladatokat.

Az iparág szép jövő elé néz, a Fortune Business Insight előrejelzése alapján a 2021-es évi 100,13 milliárd dolláros bevétel 2028-ra 145,82 milliárdra növekedhet.

3dnyomtatas_neutrogena0.jpg

A smink eredetileg ugyan nem volt a kozmetika vezető területe, ma viszont már az. Egyre meghatározóbb trendek, például a K-Beauty a természetes bőrre fektetik a hangsúlyt, és ezzel a kiegészítők piaca is gyarapodik.

Soha nem fektettünk ekkora hangsúlyt a tápanyagok egészségünk, például az egészséges bőr érdekében történő használatára, C, E, B és Zinc vitaminokra, kollagénekre és peptidekre, vagy a „belső szépség” újraértelmezésére, mint napjainkban.

A kiegészítők annyira népszerűvé váltak, hogy a női egészségügyi és szépségpiac – a bőrápolás szektor egyik meghatározó ága – 2021-ben 55,4 milliárd dollár bevételt generált.

3dnyomtatas_neutrogena.jpg

Ha bizonyos területek ennyire népszerűvé válnak, ma már elképzelhetetlen, hogy előbb-utóbb ne alkalmazzák a 3D nyomtatást.

A Nourished 2022 márciusában a Colgate-tel közösen állított elő a jobb szájhigiéniát célzó printelt kiegészítőket, a Neutrogena Skin 360 rendszere pedig a felhasználó bőrét elemezve, azonosítja a személyes szükségleteket. E céllal nyomtatták a személyre szabható MaskID maszkokat is.

A Neutrogena és a Nourished a fogyasztói elektronika éves Las Vegasi seregszemléjén, a CES-en múlt héten mutatta ba a Skin 360 SKINSTACKS terméket. A kivitelezéshez használt 3DP technológiáról nem árultak el sokat, de annyi azért tudható, hogy extrudálással dolgoztak.

A mintegy kétezer arcjegy elemzéséhez, a szükségletek és a célok megállapításához a szoftver több mint százezer bőrpixelt használ, és az adatok alapján dönt a tápanyagokról.

Az összes SKINSTACK vegán, cukormentes, több személyre szabható rétegből áll. A honlapon pontosítják az összetevőket.

A vállalatok bizakodnak, hogy a 3D nyomtatás és a mesterséges intelligencia összekombinálásával minden korábbinál gondosabb és személyesebb bőrápolás valósítható meg.

Címkék: mesterséges intelligencia kozmetika szépségipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6618022434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása