HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Aranyat is nyomtattak a Bentley új szuperautójához

ferenck 2022.12.19. 08:00

A Bentley Motors elsőként az iparágban, arannyal is nyomtatott részeket legújabb autócsodájához, az exkluzív Mulliner Baturhoz. 210 gramm tizennyolc karátos tiszta - sárga – arany lesz a vállalat 103 éves történetének leggyorsabb járműjében.

A W12-es Baturból csak tizennyolc készül, és előzetesen, darabonként potom 1,65 millió fontért, mindet eladták már a Mulliner ügyfeleinek. Az opcionális printelt aranyrészekhez a vezető által megérinthető, érintéssel funkciókat irányító pontok tartoznak, mint például az indítás/stop gombot körbevevő Charisma Dial, amellyel a vezetési módok szabályozhatók, válthatunk egyikről a másikra. A műszerfal az utastér központi eleme.

3dnyomtatas_bentley.jpg

A műszerfalon lévő ikonikus Organ Stop szellőzés-szabályozó, akárcsak a kormánykerék más elemei, szintén aranyból készültek.

A Bentley Mulliner a híres birminghami Cooksongold aranyműves céggel közösen dolgozott ezeken a részeken. Az együttműködés szép példája a mai fejlett csúcstechnológiák és a hagyományos anyagok, anyagmegmunkálás szintézisének.

Az arany alkalmazásánál a fenntarthatóság is fontos szempont, mert régi ékszerekből nyerték ki a nemesfém-port, azaz száz százalékban újrahasznosított matériával, környezetszennyezés nélkül dolgoznak. A Bentley céljai között szerepel, hogy 2030-ig elérjék a teljes szénmentességet.

Az aranyrészeket, CAD modelleket használva, digitálisan tervezték. A nyomtatáshoz lézerrel olvasztó gépeket használtak, majd az ékszerészek manuális csiszoló/tisztítómunkája következett. Az a tény, hogy Birmingham közismert aranykovács negyedében dolgoztak, egyértelműen jelzi az anyag tisztaságát, eredetiségét.

A Bentley köztudottan előszeretettel alkalmazza az additív gyártást, szívesen dolgozik nemesfémekkel.

Címkék: autó arany Bentley

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8718003842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása