HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Digitális mosoly

ferenck 2022.12.01. 08:00

A Digital Smile Design (DSD) a 3D nyomtatás egyik leggyorsabban terjedő alkalmazási területén, a fogászatban dolgoz ki a szakma fejlődését felgyorsító, a területet tovább modernizáló tevő megoldásokat. A cél érdekében igyekszik együttműködni a hasonló értékeket valló és a jövő fogászatát megalapozó vállalatokkal, kutatóintézetekkel és felsőoktatási intézményekkel.

Legutóbb a Formlabs (amelynek termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon) egyik részlegével, a – mint ahogy a neve is elárulja – Formlabs Dentallal kezdtek együttműködni.

3dnyomtatas_digitalsmile.jpg

„Csak jó dolgok sülhetnek ki abból, ha a fogászat jövőjéért egyesítjük erőinket. Mindkét csapat folyamatosan ezen fog dolgozni, sok más mellett, ugyanazok az alapelveink: fogászati szakemberek munkáját megkönnyítő megoldásokat akarunk feltalálni” – jelentette ki Christian Coachman, a DSD alapító-vezérigazgatója.

Évek óta élénk érdeklődéssel és megelégedéssel figyelik a Formlabs Dental tevékenységét. De ennél többet is tesznek: a Form 2 nyomtató megjelenése óta a vállalat printereit használják, és a DSD Laborban nagyon szeretnek velük dolgozni. Termékeiket a világ legkülönbözőbb részein vásárolják, és további helyeket is megcéloztak.

Gépparkjukban jelenleg öt Form 3B printer üzemel, a gépek száma hamarosan növekedhet.

„A fogászat gyorsan digitalizálódik, és a Formlabs 3D nyomtatótechnológiájával a DSD a vezető erő. Az oktatás kritikus tényező az ipari adaptáció folytatásához, és nagyon örülünk, hogy együtt dolgozhatunk velük robusztus digitális munkafolyamatokon, a hatékonyságot és a beteggyógyítást támogató tanrendek kidolgozásában, amelyekben fontos szerep jut a 3D nyomtatásnak” – nyilatkozta Guillaume Bailliard, a Formlabs egészségügyi részlegének igazgatója.

Az együttműködés keretében a fogászati rendelőkben már elterjedt eszközökön és új műgyantákon alapuló jövőbeli alkalmazásokon egyaránt fognak dolgozni.

Címkék: fogászat innovátorok FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2617988304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása