HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Műgyanta fogászati alkalmazásokhoz

ferenck 2023.10.27. 08:00

A digitális fogászat és fogászati 3D nyomtatás egyik vezető vállalata, a kaliforniai SprintRay elkezdte forgalmazni az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala, az FDA által eddig elsőként és egyetlenként engedélyezett OnX Tough 2 műgyanta-nyomtatóanyagot fix, implantátummal alátámasztott fogsor-protézisekhez. Az engedély fontos lépés a fogászati iparban.

Az anyag integrált nyomtatási munkafolyamat része. Lehetővé teszi fogorvosoknak, hogy teljes ívű, rögzített pótlásokat készítsenek. A pótlások nagyon masszívak, áttetszőségük teljesen élethű, a mosoly hibátlan. A SprintRay ökoszisztéma segítségével harminc perc alatt akár tíz rögzített fogsor nyomtatható.

3dnyomtatas_gyanta_fog.jpg

Az implantátummal támogatott fogpótlások iránti igény növekedésével előzetes számítások szerint 2023 végéig 11,54 milliárd dollárossá növekszik a piac. A hagyományos, kivehető fogsorokkal ellentétben, a fix hibrid pótlásokat beültetésekkel rögzítik. Jobban működnek, sokkal stabilabbak így.

Hagyományos módszerekkel készülő implantátumos pótlásoknál a páciensnek akár hat alkalommal is el kell mennie vizitre, és a pótlás elkészítése is elhúzódik. A SprintRay biztos volt benne, hogy létezik gyorsabb, a „fogorvosi szék mellett” kivitelezhető megoldás is.

Ki is találták, technikájukkal minőségveszteség nélkül, aznap elkészülhet a pótlás. Minden klinikai szabványnak, szakmai elvárásnak megfelelnek, a páciens igényeiről nem is beszélve.

A SprintRay szabadalmaztatott NanoFusion technológiájával fejlesztett OnX Tough 2-vel készült nyomatok kivételesen kemények, és a legnehezebben kivitelezhető fogászati alkalmazásokban is jól teljesítenek. Az előd OnX Tough-on alapuló anyag az optikai teljesítményt növelendő, új pigmentekkel készült: nagyon pontos árnyalatillesztést és színstabilitást biztosítanak.

Címkék: fogászat műgyanta innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8518233003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása