HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

SLS-technológiával sok iparágban megvalósul a kis- és közepes-szériás gyártás

ferenck 2022.11.16. 08:00

A nyomatok egyedi kialakítása, „személyre szabhatóságuk”, a költséghatékony kis- és közepes szériás gyártás lehetősége az SLS technológia legnagyobb előnyei közé tartoznak.

A német IBL Hydronic például a gépek és járművek egyedire kidolgozható vezérlőrendszere miatt választotta a Formlabs szelektív lézeres szinterezéssel működő Form Fuse 1 3D nyomtató rendszerét. Az 1987-ben alapított cég személyre szabható elektronikus, hidraulikus és szoftveres megoldásairól ismert. Speciális szerkezeteiket több szektorban, köztük az építőiparban, a mezőgazdaságban és az erdészetben alkalmazzák.

3dnyomtatas_sls_1.jpg

Az alkatrészeket saját műhelyeikben dolgozzák ki, kivitelezésüknél mindegyik ügyfél egyedi kérelmeit, elvárásait figyelembe veszik. A Fuse 1 printer ideális partner hozzá.

Az IBL azután döntött az SLS 3D nyomtatás mellett, mihelyst rájöttek, hogy hagyományos gyártóeljárásokkal eljutottak a szerkezeti és a tervezési határokig. Mivel kisszériákban, 100-250 alkatrészben gondolkoznak, a fröccsöntés stb. túl drága, és több 3D nyomtatási módszer tesztelését követően állapodtak meg a Fuse 1-nél. 2019 óta használják a gépet. Elégedettek vele, a printerrel sok időt és pénzt takarítanak meg.

A cég ma már el sem tudja képzelni, hogy ne használjon 3D nyomtatást. A technika gyorsasága, rugalmassága miatt hatalmas érték, kiváló minőségű prototípusok két-három hét leforgása alatt elkészíthetők vele.

Legutolsó projektjükben mezőgazdasági gépek gyártó cégnek dolgoztak ki az adott szerkezetre specializált vezérlőpultot. Egy hónap alatt végeztek is az egésszel.    

A szelektív lézeres szinterezésben (SLS) és a sztereolitográfiában (SLA) egyaránt úttörő Formlabs technológiáiból sok más vállalat szintén profitál, az iparágak és az alkalmazások köre folyamatosan bővül.

A Formlabs termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: sztereolitográfia FreeDee szelektív lézeres szinterezés Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr617978556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása