HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Premier: fémnyomtató egy amerikai hadihajón

ferenck 2022.11.10. 08:00

Az amerikai haditengerészet, a US Navy mindent megtesz kihelyezett hajóik és a legénység önellátásának növeléséért. Az ellátási lánc méretének csökkentése az ehhez vezető út, amit az első fémnyomtató hadihajón (a USS Bataamon) történő telepítésével igyekeznek felgyorsítani.

A felszereléshez tartozik a Phillips Hibrid rendszere. A gép Meltio3D lézeres fémhuzal-lerakó fejjel rendelkezik (a Melito3D printereit a FreeDee forgalmazza Magyarországon), és van hozzá egy számítógéppel, numerikusan vezérelt malom is, a Haas TM-1. Utóbbiról bebizonyosodott, hogy lebegő környezetben is biztonságosan működik. A fej additív és szubtraktív gyártáshoz egyaránt használható. Növeli a hatékonyságot, kevesebb vele a munka közben generált hulladékmennyiség.

3dnyomtatas_usnavy_2.jpg

A Phillips gép az amerikai haditengerészet hajóin fontos 316L rozsdamentes acélt nyomtat. Rozsdamentes acéllal még nem nyomtattak hadihajón; a printer és az anyag nagy előnye, hogy ipari minőségű gyártást garantálnak.

Korábban elképzelhetetlen komplexitású tárgyak készülnek majd rajta, amelyek azonnal használhatók is, jelentősen csökkentve a távoli előállítás és a szállítás miatti költségeket.

A haditengerészet mérnökei egy másik 3D nyomtatót is telepítettek a USS Bataamon. A géppel polimeralapú tárgyakat fognak készíteni.

A printerekkel fontos javítási és karbantartási munkákat is végeznek majd, és egyértelműen növelik a hajók eredményességét és mobilitását. Több évtizedes problémákat, hiányosságokat oldhatnak meg.

A haditengerészet szakértői és ipari partnerek végzik a helyszíni teszteket és értékeléseket. A legfejlettebb technológiákkal dolgoznak.

A USS Bataam több célra felhasználható, kétéltű hajó, teljes kapacitással 2500-nál több tengerész és haditengerész szállítására alkalmas.

Címkék: acél polimer fémnyomtatás katonai alkalmazások

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7517972796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása