HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szuperbiztonságos lesz a Materialise gyártóplatformja

ferenck 2022.09.15. 08:00

„A jövő gyára nem egyetlen, központi helyszín lesz. Az intelligens technológiákkal, például 3D nyomtatással végzett gyártás több digitális termelésre alkalmas helyen, a világ különféle pontjai elosztva, az ügyfelekhez közelebb történik majd. Ez viszont csak akkor lesz lehetséges, ha a vállalatok biztosak abban, hogy terveik és termékeik biztonságban vannak” – nyilatkozta Fried Vancraen, a 3D nyomtatás egyik úttörője, a belga Materialise vezérigazgatója.

A hagyományos központosított gyártómodell rendszerszintű összeomlásoknak, a globális ellátási lánc problémáinak, geopolitikai feszültségeknek és a fenntarthatóság miatt folyamatosan növekvő elvárásoknak van kitéve. Az olyan „okos” megoldások, mint a 3D nyomtatás viszont lokálisan is lehetővé teszik a kisebb léptékű gyártást. Ebben a megváltozott környezetben egyre fontosabb az adatbiztonság.

3dnyomtatas_materialise_15.jpg

Ha a gyártó többezer, többmillió darabot akar printelni, értelemszerűen elvárja, hogy a nyomtatás helyszínétől függetlenül, egyforma legyen a minőségük. Adatintegritás nélkül ez nem valósítható meg.

A Materialise a digitális részeket (nyomatokat) titkosító, elosztó és a komplex beszállítói lánc egészén végigkövető szoftvereket fejlesztő Identify3D felvásárlásával komoly lépést tett a szuperbiztonságos – és elosztott – additív gyártás felé. Nyílt forrású CO-AM platformja minden eddiginél biztonságosabbá válik.

Az Identify3D szoftvere megelőzi a csalást, additív gyártással készülő, készült termékek rosszindulatú (vagy figyelmetlen) módosítását, rossz minőségű vagy nem hitelesített darabok bekerülését a fizikai ellátási láncba.

A CO-AM a gyártóknak felhőszámítás-alapú hozzáférést kínál a 3D nyomtatófolyamat minden szakaszában jó, tervezésre, üzemeltetésre és optimalizálásra használt programok sokaságához. Az Identify3D szoftvere ezekhez adja a biztonsági réteget. A CO-AM így a legrobusztusabb és legmegbízhatóbb elosztott 3DP platformmá válik, a gyártók nyugodtan méretezhetik nyomtatóműveleteiket.

Címkék: szoftver biztonság Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3317930085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása