HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ipari automatizáció 3D nyomtatással

ferenck 2022.08.04. 08:00

A 3D nyomtatást ma már széles körben használják automatizálási folyamatoknál. Ezek egyike a népszerű ipari gyártómódszer, a préselés/présöntés. Az óhajtott mennyiségű öntőanyagot két fűtött préselő között nyomják össze, hogy kialakuljon a végleges öntőforma.

Más gyártófolyamatokkal összehasonlítva, a préselés költséghatékony. Kisebb részek és nagyobb komponensek egyaránt kivitelezhetők vele. Mivel az alapforma nyomtatható, nagyobb a tervezői szabadság, rugalmasabb és komplexebb geometriájú szerkezetek hozhatók létre.

3dnyomtatas_industrialautomatization.jpg

Az egyik elektromos gyártó pont ezért vásárolt a kínai Flashforge nyomtatógyártótól több printert, köztük tizenegyet a cég zászlóshajójának számító Creator 4-ből. A befektetéssel a vállalat a munkaköltségeket 80, a munkaidőt 50 százalékkal csökkentette.

A 2012 óta 3DP-vel foglalkozó Flashforge több printere ismert, a gépeket változatos területeken, az oktatástól és az egészségügytől kezdve az ékszerészetig használják. Az ipari FDM-rendszer Creator 4 egymástól független két extrudálóval rendelkezik, és a többféle extrudálási opciónak köszönhetően a felhasználható anyagok köre is bővült. Több iparág, például a gépjármű-szektor, a medicina és fogyasztói termékek gyártói számára is ideális megoldás.  

3dnyomtatasindustrialautomatization0.jpg A gép optimalizált és kontrollált nyomtatási hőmérséklete és a rugalmas gyártás lehetővé teszi folyamatok, például a préselés automatizálását.

A préselés egyik kihívása az öntőformák és az anyagot a gépbe adagoló garatok megtervezése. Mindegyik garatnak passzolnia kell az öntőformához, ráadásul a formák alakja változatos, azaz sok garatra van szükség. Általában több tucat, akár száznál több öntőforma, méretenként pedig többszáz, összességében több tízezer garat kell.

Itt jön képbe a 3D nyomtatás, a Creator 4, amellyel napi negyven garat, tízzel több állítható elő, mint a korábbi eljárásokkal. A munkához elég egy alkalmazott. A nyomatok pontossága megfelel az elvárásoknak, és mivel a Creator 4 sok anyaggal (ABS, nejlon, polikarbonát stb.) kompatibilis, erősebb és kopásállóbb garatok és öntőformák készíthetők vele.

A gép előnye még, hogy a gyártás jobban kontrollálható, és így könnyebb és könnyebben helyettesíthető darabok állíthatók elő.

Címkék: ipar nyomtatók Kína Autodesk

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7217895595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása