HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Elkészült a Xiaomi első 3D nyomtatója

ferenck 2023.08.15. 08:00

A 2010-ben alapított, pekingi székhelyű Xiaomi a földkerekség egyik legnagyobb fogyasztói elektronika-, szoftver-, háti berendezés-, okostelefon-gyártója (utóbbiban második a világon). Legújabb gépével tovább bővítette eddig is szerteágazó termék-portfolióját, ugyanis a mamutvállalat megtette első lépését az additív gyártás világában.

A bevezető termék egy 3D nyomtató, Mijia a neve, ára a 216 eurónak megfelelő 1699 jüan. Fontos döntés volt, mert egy nagyon gyorsan fejlődő és változó technológiával próbálkoznak. A desktop printer műgyantával működik, a tervezők ügyeltek az egyszerűségre és a kényelemre, kezdők és szakértők egyaránt használhatják.

3dnyomtatas_xiaomi.jpg

A lépéssel a Xiaomi bizonyítja nyitottságát, hogy nem ijed meg túllépni saját korlátjain. A mesterséges intelligencia adta lehetőségeket kihasználva, a printer intuitívan állítja be, ha kell, módosítja paramétereit, és így a felhasználónak nem kell manuálisan bütykölnie rajta. Ez a funkció ideális választás volt, mert így a 3D nyomtatásban kevés ismerettel rendelkezők is kockázatmentesen használhatják a gépet.

Mijia úgy néz ki, mint a multinacionális legtöbb terméke, esztétikailag is passzol a portfolióba. A design sima, egyszerű, minimalista, két szín, a narancssárga és a fehér árnyalatait kombinálja. A nyomtatás hatékony és precíz, a nyomatok minősége a leírások alapján kiváló, a műgyanta pedig sokoldalú felhasználást garantál.

A gép több felhasználóbarát jeggyel, funkcióval rendelkezik. A start és a szünet gomb a nyomtatás zökkenőmentes folytatását garantálja, a printerhez járó szabadalmaztatott 3D modellek pedig lehetővé teszik, hogy a felhasználó, a kábel konnektorba dugása után, azonnal elkezdjen dolgozni.

Mijia egyelőre csak Kínában szerezhető be, és nem lehet tudni, hogy mikortól lehet majd az ország határain kívül is megvásárolni. Nincsenek még infók róla, az árfekvés, a design és a könnyen kezelhetőség viszont a – borítékolható – siker garanciái lehetnek.

A Xiaomi lépése a desktop 3D nyomtatás fontos kínai szerepét is jelenti. Az ország eddig is komoly lépéseket tett az árak csökkentésével, a technológia demokratizálásával, a nagyvállalat belépése viszont más helyi multinacionálisokat is az additív gyártással való próbálkozásra ösztönözhet.

Az összetett folyamatokat leegyszerűsítő új printerrel – és a feltételezhető követőkkel – Kína pozíciói jelentősen erősödhetnek a szektorban.

Címkék: desktop műgyanta nyomtatók Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5518191459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása