HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Itt az első teljesen nyomtatott borotva

ferenck 2022.07.27. 08:00

Az újra felhasználható borotvákra specializálódott Mutiny Shaving walesi startup bemutatta első teljesen nyomtatott, rozsdamentes acél borotváját, az R-1-et. Az Egyesült Királyságban ez az első olyan borotva, amelynek előállításakor semmiféle környezetszennyező hulladék nem generálódik. Fenntartható, szénmentes anyagokból készült.

A cég határokat feszeget: egyrészt a legtrendibb, legkúlabb borotvákat dolgozza ki, másrészt a terület világviszonylatban is legkörnyezetbarátabb vállalatává kívánnak válni.

3dnyomtatas_bororva.jpg

A borotvát különlegessé teszi még, hogy speciális, kötött fémszálas extrudáló technikával nyomtatták. Ezzel a módszerrel fémnyomatok drasztikus mértékben olcsóbban állíthatók elő. Geometriailag ugyan kevésbé kidolgozottak, nem annyira komplexek, mint egyik-másik kereskedelmi termék, de egy borotva esetében ez nem is elvárás.

A Mutiny Shaving nem most próbálkozott először at additív gyártással. A hibrid Ocean Waste (Óceánhulladék) nyele és pengevédője újrahasznosított cornwalli halászhálókból készült. A hálókat cornwalli halászflotta adományozta, Cornwallban hasznosították újra őket, és a nyomatok is ott készültek.

A lokális gyártás a startup egyik stratégiai alappillére, mint ahogy az újrahasznosított, fenntartható anyagokkal történő gyártás is.

Egy harmadik borotva, a Mutiny Hybrid a Newport County Football Clubbal való együttműködés gyümölcse. Logós dombornyomott pengevédő és nyél van rajta, ami persze jó reklám is a focicsapatnak. Újrahasznosított PLA-ből printelték, és maga a PLA is fenntartható kukoricakeményítőn alapul. Sem a gyártás, sem a szállítás közben nem keletkezett hulladék – a tervezést és a nyomtatást egyaránt helyben, a walesi Newportban végezték.

A vastag és szögletes fogantyút úgy tervezték, hogy a szárítást megkönnyítendő, függőlegesen álljon. Csúszásmentes felülete miatt zuhanyzásnál és fürdéskor is használható. A pengevédő az ujjak biztonságáról gondoskodik. A csomag öt pengét tartalmaz, ára 25,99 font. A Hybridet életen át tartó használatra tervezték.

Egy megint másik borotva, a Rainbow Edition Hybrid neve – Szivárvány – a borotva színére utal.

Címkék: borotva újrahasznosítás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6017891057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása